Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 17.8.2022
Letos to je s obaleči teda divočina! Stříkal jsem proti obaleči jablečnému někdy na přelomu prázdnin. Nezapsal jsem si to to kalendáře, protože to mělo být letos naposledy. Lapák jsem nelikvidoval, během posledního týdne se v něm laplo 36 samečků.... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 11.8.2022
Kalcolit používám raději, než vícesložkové přípravky, které obsahují další živiny (Harmonia, Wuxal...). Samozřejm fungují, ale třeba u Admirálu (jabloň)  není vhodné zbytečně dodávat živiny ani listovou výživou. Obecně mu přehnojení nesvědčí,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 10.8.2022
Skladové choroby mě netrápí. Týden, dva před sklizní jsou ošetřena marketová jablka, aby vydržela mnoho měsíců. Jsem sice chemik, ale všeho s mírou. Já končím s fungicidy koncem června. Sem tam nějaké jablko v přepravce zčerná, ale to je holt... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 10.8.2022
30% roztok je 30 g chloridu vápenatého ve 100g roztoku. Používá se 200 ml 30% roztoku na 10 l vody. Ne 200 g roztoku na 10 l vody. Takže koncentrace chloridu vápenatého nebude 0,6%, ale více. 200 ml roztoku obsahuje více chloridu vápenatého než... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 9.8.2022
Benevia 50 ml stojí 368,- Kč v eshopu. Na mandelinku bramborovou se dává 1 ml/10 l. Ostatní použití, tj. zelenina, ovoce 1,5 - 2 ml/10 l. Přípravky totožné jsou tedy Benevia a Exirel. Liší se jen pomocnými látkami. Benevia nemá rgistraci do jabloní... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 2.8.2022
Tak jsem zjistil, že zeleninová Benevia má výrazně vyšší obsah smáčedel, než má ovocný Exirel. To se dá pochopit, třeba brukvovitá zelenina má hodně voskované listy. Nenašel jsem použití Benevie pro jablka. Ale pro tropické a subtropické plodiny... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.8.2022
Na jednom docela známém slovesko-českém eshopu jsem narazil na přípravek Benevia obsahující cyantraniliprol, Coragen, který používám proti obaleči, obsahuje chlorantraniliprol. Jsou to látky chemicky velmi podobné a mají i stejné spektrum účinku a... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 31.7.2022
21.7. tedy postřik Mospilanem, snad už poslední. Potom klid, úlovky malé. Ale 29. - 31. 7. zase úlovek asi 45 samečků. Mospilan z 21.7. už neúčinkuje, bude nutný další postřik (pro Hradec Králové). Nevím už čím, ale pro prostřídání zase Coragenem.
Obaleč švestkový - 1. generace, 18.7.2022
Lepinox ani Spintor jsem nikdy nepoužil. Použití Lepinoxu je bez přesné signalizace sázka do loterie. Spintor hubí i co nemá, a proto nechci riskovat přemnožení svilušek. Určitě ale fungovat na obaleče obecně budou.
Obaleč švestkový - 1. generace, 17.7.2022
Zkušenost v Hradci Králové naštěstí nemám, ale je kolem Hořic, což je k nám "kousek". Kromě slivoní napadá snad i meruňky. Což je taky špatné. Letos byla úžasná sklizeň meruněk. Dnes jsem dosbíral padavky, zdravé padavky (žádné vykrajování nahnilých... celý příspěvek >
Obaleč švestkový - 1. generace, 17.7.2022
Vrchol náletu znamená i vrchol kladení. Lavičky se líhnou cca za týden. Podle teploty. Vyšší teplota znamená, že se líhnou dříve. Lavička se hned nezavrtává do plodu, ale třeba den trajdá po listech a okusuje je. U jabloní stačil jen postřik na jednu... celý příspěvek >
Obaleč švestkový - 1. generace, 16.7.2022 Obsahuje fotku
Mospilan je spíš larvicid, ale vajíčka hubí také. Ale účinek má krátkodobější. Používám vyšší doporučené dávkování, 2,5 g na 10 l vody a smáčedlo! Švestky mají slupku hodně voskovanou. Za cca 8 dnú je vhodné postřik zopakovat. Typickým ovilarvicidem... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 14.7.2022
Na dnešek jsem chytil 57 samců obaleče jablečného! Najednou, za jednu noc. Juvinal ze 4.7. už doznívá. Bude nutný další postřik! Tady je jasně vidět, jak si s námi příroda zahrává. Už neplatí jeden postřik proti první generaci a jeden proti druhé...
Veselka - deformace plodů - zahnívání a opadávání, 14.7.2022
Šarka to může způsobovat. Minulá moje neznámá šarková meruňka normálně plodila, plody byly malé, ale vzhledné a chutnaly po houbách. Pecky měly "oka". Tak jsem vysadil Goldrich a Harlayne, jako že jsou šarce odolnější. A OK. Cca 8 let od výsadby.... celý příspěvek >
Veselka - deformace plodů - zahnívání a opadávání, 10.7.2022
Šarka...
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika