|
Poraďte začátečníkovi, 17.11.2023 Měl jsem založené koupené stromky ve zrytém záhoně, po založení jsem je zalil, na jaře byly OK. V písku nevím, nemáte nějaký záhon? |
 |
Tvar špičák, 11.11.2023 Pane Hlavatý, proč sem zase lezete a provokujete?
Nikdo tu na vás není zvědavý. |
 |
|
 |
Tvar špičák, 11.11.2023 Do kterých odrůd ovoce /jabloní/ byly uměle implantovány geny? Něco takového není v EU povoleno.
Nerezistenty jsem na chalupě na Vysočině /cca 600 m.n.m/ dávno zrušil, tlak strupovitosti byl obrovský, nedalo se to "ustříkat". |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 9.11.2023 Mospilan 50g... kolik Mospilanu ročně spotřebujete? Já pár gramů, to bych měl na 10 let. |
 |
Rajčata 2024, 9.11.2023 Tady mají dopravu zdarma /v ceně/ a pravidelné slevy. Nevím, zda jsou ceny vyšší než jinde, aby kompenzovaly dopravu zdarma.
https://www.emos.cz/zarovky |
 |
Poraďte začátečníkovi, 7.11.2023 Na podnoži myrobalán cca 5 let od výsadby. |
 |
Ako upravit pozemok plny kamenov, 5.11.2023 A o čem bude se starostkou jednat? Neměla ten pozemek kupovat, teď už si na obci nic nevezme. |
 |
Vyber a umiestnenie jabloni (a dalsich) - zacinajuci zahradkari, 28.10.2023 Rané třešně jsem zrušil, prakticky všechny třešně sežrali ptáci.
Na pozdnější třešně ptáci nejdou, proti červíkům /vrtuli třešňové/ dělám postřik přípravkem Spintor.
"SpinTor obsahuje účinnou látku spinosad, což je přírodní produkt získaný... celý příspěvek > |
 |
Skladování jablek, 27.10.2023 Dávám si do běžné ledničky /dolu do velkého šuplíku/ hrušku Wiliamsovu, které mám vždy velkou ůrodu a rychle dozrává.Jablek teď až zas tak moc nemám, do konce roku je sním.
Za cca 123kwh deleno dvěma se to podle mne vcelku vyplatí.... celý příspěvek > |
 |
Skladování jablek, 27.10.2023 Vypadá to velmi dobře. Jaký je vnitřní objem/roční spotřeba/cena chladničky? |
 |
|
 |
Vyber a umiestnenie jabloni (a dalsich) - zacinajuci zahradkari, 25.10.2023 Sázet 2 třešně smysl má, já mám 4 a úrodu sníme jako nic. Radši bych hledal rady tady, než u zahradního architekta. |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 16.10.2023 ... dusíkaté vápno je "rychlý dusík"... |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 16.10.2023 Jak jste přišel na to, že dusíkaté vápno "rychlý dusík"? Vyhledejte si, jak se postupně v půdě přeměnuje. |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 10.10.2023 Je to nějak jinak..."Hnojivo bylo aplikováno speciálním dlátem z nekolejové brázdy do kořenové zóny"...a někde se tam píše o tekutém hnojivu... teď nemůžu najít.
Ale to není podstatné.
Asi nejdůležitější mi přijde... "Nejvyšší výnos byl... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 10.10.2023 Z uvedeného dokumentu... Jak se asi provádí "Přihnojení při kypření"... "Dlátem do hrůbku"?
Máte nějakou představu? |
 |