|
Kultivátor, který i "ryje", 23.2.2023 Mám rotavátor VARI K-60, je to s ním dost namáhavé, i když to netrvá dlouho. Takže spíš nedoporučuji. Možná ten s koly o kterém píše pan PP. |
 |
Kultivátor, který i "ryje", 23.2.2023 Kultivátor/rotavátor asi rytí nenhradí, Na podzim ryji, na jare používám rotavátor. Mám cca 140 m2. Na 40m2 se to podle mne nevyplatí. |
 |
|
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 27.1.2023 V popisu odrůdy bývá uvedeno, jaké je nasazení hlíz a doporučená vzdálenost pro výsadbu. Např. firma Europlant uvádí o odrůd:
"Jelly má střední nasazení hlíz. Proto doporučujeme vzdálenost v řádku 28 - 30 cm (~ 46.000 rostlin na 1... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 26.1.2023 To asi bramboru nedonutíte. Jedině sázet blíž k sobě nebo použít odrůdu, která nasazuje vice hlíz. |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 24.1.2023 Dobré zásobení hořčíkem - zapravit hořkou sůl do půdy před výsadbou nebo přidat hořkou sůl do prvních dvou fungigidních postřiků (2-3%). |
 |
Příprava skleníku na jaro, 12.1.2023 Lepší by bylo si sehnat igelitovou plachtu - zakrytí /igelitem/ udrží v půdě delší dobu plyny, které vznikají reakcí dusíkatého vápna s půdní vlhkostí. |
 |
Příprava skleníku na jaro, 11.1.2023 ... zasypal dusíkatým vápnem... Podle mne by se mělo dusíkaté vápno zapravit do země - buď rotavátorem nebo mělce zrýt. Potom zalít a tepre pak překrýt nepropustnou folií /uigelitem/. |
 |
Roub Elise, 2.1.2023 Prudil jste tady Vy, psal jste něco o "borcích" apod.. Kde koupit, si může vyhledat na internetu. |
 |
Roub Elise, 2.1.2023 Vy jste taky velký mudrlant. Jabloň Elise se prodává. |
 |
Roub Elise, 2.1.2023 Od Vás jsme se dozvěděli, že to má údajně jednoduché řešení. Podle mne je jednodušší koupit nový stromek. |
 |
|
 |
Roub Elise, 1.1.2023 Zeptat se nebo si jednosušše vzít je dost velký rozdíl. |
 |
Roub Elise, 1.1.2023 V sadu, kde prodávají jablka, se dají zdarma odebírat rouby? |
 |
Hustomer vs. refraktomer, aké faktory ovplyvňujú meranie, kto je presnejší?, 30.12.2022 Prodavaji se i refraktometry na alkohol.
REF80-M Refraktometr na alkohol|0-80 obj.% |
 |
PRODEJ STROMKŮ eshop, 11.11.2022 Byl jsem tam 2x kupovat osobne, vse OK. S jejich e-shopem zkusenosti nemam. |
 |
Pyramida na jahody, 9.10.2022 Podle mne nepraktické, ty vyšši stupně stíní plochu, která je za nimi a hůře se bude měnit zemina, což je u jahod nezbytné. |
 |