|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Azura, 14.8.2024  Na částečnou obhajobu této novější německé tolerantní pološvestky musím napsat, že v těstě je chutná úplně stejně jako jiné slivoně. Až překvapivě chutná. |  | Hrušky 2022, 14.8.2024  Další plod "neznámé letní odrůdy" jsem našel na roubu Muškatelky turecké. V chuti je takový nepatrný šmak starobylé odrůdy (kořenitost). Jaká asi musí být Muškatelka šedá, o které se uvádí: chuť sladká, muškátově kořenitá, svérázně dobrá. |  |
|  | Královna Viktorie, 14.8.2024  Královnu Viktorii jsem nikdy neměl, takže nevím k čemu by se dala její chuť přirovnat. Vím, že máte Černošickou ranou pološvestku a jinak mě nic nenapadá. Do červena mně tady vybarvuje zpočátku jen ten Amers, v budoucnu možná Crvena Ranka a... celý příspěvek > |  | Jolina a Joganta, 13.8.2024  Všiml jsem si příspěvku pana 250.237, který píše, že Joganta mu zraje s Hanitou, nebo před ní. To znamená, že na mých fotkách bude Jolina. |  | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 13.8.2024  Plody zdeformované šarkou se najdou na stromě poměrně často, ale i když jsou předčasně zrající, s občasným červeným místem v dužnině, jejich chuť je naprosto typická pro Domácí švestky, tak jak ji známe od nepaměti. |  | Odruda Wangenheimova, 13.8.2024  Podle mého názoru má největší smysl pěstovat Wangenheimovu ve vyšších polohách, kde nedozrává Domácí švestka. Dříve zraje například i Vlaška, Hamanova, Gabrovská atd.. Člověk by řekl, že při dnešním globálním oteplování dozraje všechno všude, ale... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 13.8.2024 Vidět tolik meruněk pohromadě, je letos vzácnost., pane Petere. Blahopřeji. Zajímalo by mě, kdy tato meruňka zraje v porovnání s jinými pozdními odrůdami. Mně jediné Farclo ze stromku opadlo, přitom kvalita velmi pozdních odrůd mohla být díky posunu... celý příspěvek > |  | Top - Top 2000 stlpovité slivky, 12.8.2024  Stromek jsem kdysi koupil jako odrůdu Top. Nějaké plody má až nyní. |  | Slivoň Bluefre, 12.8.2024  Stromek Bluefree tady mám již delší dobu. časem se trochu zmátořil a nyní má i nějaké plody, tak snad nějaký úspěšně dozraje. Jsem zvědavý, co přinese pozdní Bluebell. |  | Zimmerova, 12.8.2024  Ještě bych se vrátil k té Zimmerově, která má po dobrém vyzrání zlatožlutou dužninu a příjemnou, nasládlou chuť s jemným specificky švestkovým aromatem. Prozatím netrpí nějak závažně šarkou. |  |
|  | Odruda Wangenheimova, 12.8.2024  Pár plodů je i na staré německé pološvestce s názvem Wangenheimova, s výraznou, typicky švestkovou chutí. Jak jsem psal, je to oblíbená odrůda pana PP, kterému tímto přeji brzký návrat na fórum. |  | Tuleu Gras, 12.8.2024  Rumunská švestková "vlajková loď" Tuleu Gras. Údajně se jedná také o typ Domácí švestky. |  | Bystrická slivka, 12.8.2024  Bystrická muškátová - co lepšího si přát pro ochutnávku čerstvě utržených plodů švestek. |  | Tolar, Promise, Nectavit, 12.8.2024  Bohatství plodů polské Domácí švestky TOLAR. |  | Rajčata 2024, 11.8.2024  Jak je vidět na fotce plíseň bramboru "mávnutím kouzelného proutku" nikam nezmizela, nicméně rajčata zrají dál bez hnědnutí dalších plodů. Pan MilošK měl pravdu v tom, že osivo Gardenberry je ukrutně předražené. Zhruba 115 Kč asi za pět semínek a kdo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|