|
Maliny nerostou, 26.6.2023 DObrý den, mám dotaz. Nerostou mi maliny. Resp to rozdělím na 2 problémy. 1) maliny sice vyhodily nový výhony, nechala jsem u novější (2 roky) maliny 3 výhony u o rok starší (3 roky) 5 výhonů - samozřejmě ty nejsilnější a zbytek šel nemilosrdně pryč.... celý příspěvek > |
 |
Stovky broučků v hlíně u okurek nakladaček, 9.6.2023 Jsou jen na hlíně - listů se to ani nedotklo, takže žravý savý hmyz to není... uhnilá možnost to je - 2 dny tu ustavičně pršelo, ale přijde mi to na uhnití velmi rychlé - 2 dny deště... |
 |
|
 |
Neořezaná meruňka, 28.7.2022 Dobrý den, má asi vážnej problém. Jsem totální začátečník v pěstování čehokoliv, nicméně věc se má tak, že jsem na podzim zasadila meruňku, která měla zastřižené nějak větve už ze zahradnictví. Já si myslela, že to stačí a teď jsem narazila tady na... celý příspěvek > |
 |
Kvetení brambor, 10.6.2022 Mě jde spíš o to, že jsem všude četla, že kvetení a tvorba hlíz má nějakou souvislost - tak mám strach, abych vůbec z těch svých 10 opečovávaných rostlinek něco měla :-D |
 |
Kvetení brambor, 9.6.2022 Zdravím - mám zasazené 2 odrudy brambor - Anuschky a Agrie. Nicméně Agrie už mi jdou do květu a Anuschky ne - je to velkej průšvih? Přijde mi divný, že velmi raná odruda nekvete a poloraná až polopozdní už kvete. Sázený byly v první polovině dubna... celý příspěvek > |
 |
Růst rybízu, 26.4.2022 Děkuji za rady. Přidala jsem tam tak ne plnou menší lopatu kompostu a cereritu byla opravdu malá hrstička, a´t to nepřehnojím. A v tomto případě jsem něžná vždycky, nějaké hrubé zakopávání se nekoná, používám vždy jen svoje ruce :) Jak hluboko jsem... celý příspěvek > |
 |
Růst rybízu, 25.4.2022 To je samozřejmě možné, nicméně zmetci jsou to až teď - do nedávna jsem na ně mluvila hezky a mile :) |
 |
Růst rybízu, 25.4.2022 Dobrý den, mám takový dotaz. Jak rychle roste keříčkový rybíz? Loni na jaře jsem zasadila vždy jednu sazenici, co měla tak 20 cm na výšku. Byly to 3 větve seřízlý na 3 očka. Loni mi narostly 3 nový větve opět velikosti 20 cm. No jo, ale letos se oba... celý příspěvek > |
 |
Vyhrievany sklenik, 21.4.2022 Jakou teplotu konkrétně Vám neřeknu - jak již zaznělo, papriky nemají moc rádi teplotu půdy pod 15°C. Nicméně - kolik tepla skleník udrží vždy záleží, z čeho skleník máte a jak ho máte postaven. Starý skleník s dírama v konstrukci bude držet méně... celý příspěvek > |
 |
Řez keřové višně, 19.4.2022 Zdravím,
loni na podzim jsme si zasadili keřovou višeň Carmine jewell. Nicméně já i*iot jsem jí nezastříha po přesazení a uvědomila jsem si to až asi minulý týden. Višeň je však už samozřejmě obrostlá lístky. Je to hodně velkej průšvih neudělat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přesazení stromku, 13.8.2021 Rodiče mají k tomu smrku citovou vazbu, takže tak snadný to bohužel nebude :D |
 |
Přesazení stromku, 10.8.2021 Rodiče ho zasadili v dobré víře do kouta, aby byl krytý. Nicméně smrk vedle ho utlačuje a tak stromek neroste. Tak ho chceme přesadit na stanoviště, kde bude víc sluníčka a žádný strom, co ho utlačuje. |
 |
Přesazení stromku, 9.8.2021 Zdravím, mám dotaz - je možné přesadit již vzrostlejší stromek višňotřešně? Jedná se čtvrtkmínek, který je na stanovišti cca 3 roky a nedaří se mu tam, tak zda lze úspěšně takový stromek vykopat a přesadit a nebo ho raději pokácet a koupit nový.... celý příspěvek > |
 |
Mšice zrušit, 13.7.2021 Na mšice je nejlepší vývar z tabáku - 30g tabáku na půl litru vody, hodinku vařit na mírným plameni a pak naředit 1:1 do rozprašovače. Nemají šanci přežít, je to silný jed, ale rychle vytikává na rostlině. Proto používat večer, kdy nehrozí, že to... celý příspěvek > |
 |
Nerostoucí melouny, 25.6.2021 Mám konve přímo na melouny, které vždy večer napustím vodou a další den jimi zalívám, takže voda teplá je. Hnojit snad nepřehnojuji. Okurkám jsem udělala to samé zázemí a plodit mi přestaly, takže jsem začala hnojit i melouny :D zalévám snad v pohodě... celý příspěvek > |
 |