243.114-já bych mohl ptákovinou nazvat Vámi ražené názory, ale jsem dalek toho tak je pojmenovat-lepší?...Nejsme svatí, jsme lidé
. Taky se snažím vypěstovat co nejvíce kvalitní, zdravé zeleniny a ovoce za vynaložení co nejmenších vkladů-finančních, pracovních a časových, zároveň bez devastačních vlivů na Přírodu. Jenže ono to člověka pohlcuje, jako pověstná díra s barvou bílou nejtmavšího odstínu, jsem její neoddělitelnou součástí-té Přírody
. Ano, říká se: Důvěřuj, ale prověřuj. Jenže jak mám v amatérských podmínkách prozkoumat přípravek-zda je zdravotně nezávadný, jak mám zjistit, jestli konkrétní např. vakcína nenadělá víc škody, než prodělání nemoci?...Babské rady? Syn není zdráv, dlouhé roky se mu tvořily nepěkné, bolestivé mokvající rány na kůži-těch antib., a kortikoidy obsahujících mastí bez výrazně dobrých účinků
. Lékař se s pokorou vrátil cca o 100 roků zpět a navrhl přikládat obklady ze silného černého čaje-stal se zázrak, tu letitou hrůzu připomínají už jen mizející, blednoucí a zmenšující se jizvy
!