|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
“Tradiční švestka”, 27.4.2023 Silně aromatická muškátová příchuť nevyhovuje každému, musíte se na to připravit. Neznám taky zasažení šarkou ve vašem okolí. Pěstujete většinou tolerantní, rezistentní nebo méně citlivé odrůdy, tak aby nedošlo k dalšímu nepříjemnému překvapení. Tady... celý příspěvek > | | Broskve 2023, 26.4.2023 Asi největší poškození mrazem v posledních letech. U takové zvonkovité Majority všechno kaput. Poškození je viditelné všude. Nejlépe se jeví Jayhaven a Tardibelle, které rozkvétaly později. Zvonkovitá Elegant Lady zničená, vedlejší miskovitá Princess... celý příspěvek > | |
| | Meruňky 2023, 26.4.2023 Zdravím nádherné Jeseníky, pane 56.15. Pan PP může jen závidět, jak se na horách daří pěstovat meruňky. Můj Goldrich letos moc nekvetl, tak uvidíme, co tam bude. Co se týče Martina, tak u mě je mezi Tsunami a Leskorou velký rozdíl. Leskory jsou každý... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 25.4.2023 Neobvyklá fotografie v letošním roce a to shluk meruňkových plůdků. Jedná se o odrůdu Veharda. Pozdně kvetoucí Leala je na tom také slušně. | | Královna Hortenzie, 25.4.2023 Kvetou třešně, višně i třešňovišně. | | Mráz ve vegetačním období, 25.4.2023 Jak už připomněl pan SPCH jinde, tak ČHMÚ vydal opět výstrahu před mrazem ve vegetačním období. Platí do čtvrtka. | | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 25.4.2023 Tady toho před deseti dny z tlakové níže Leon moc nenapršelo. Sice celodenní, ale pouze drobný déšť. Od té doby jen chvilkami pár kapek. Kumulus jsem použil jako akaricid na slivoních a hrušních proti hálčivcům a sviluškám, a při jednom na višních... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 25.4.2023 Díky za odpověď z Chropyně. Moje Aurora, která oficiálně před lety skončila, stále každý rok nad roubováním obrazí, ale vždy znovu zaschne. Zkoušel jsem něco z toho vroubovat do Leskory, ale jistější bude asi očkování. Proti Leskoře je to stejně jako... celý příspěvek > | | Broskve 2023, 25.4.2023 Sice nevím, kdo je "lačnej k.s.", ale mráz probíral i tady a to i "zvonkáče". Nepozná se to hned, ale suchých květů, co padají, když o ně zavadíte, je relativně více než obvykle. Těšíme se na váš Fairhaven, pane PP. Je zajímavé, že jste psal o lepší... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 25.4.2023 Zdravím, pane 7.126 na jih Moravy. Zajímavá informace s tím Anegatem. Není mně jasné, jestli rozkvétají později všechny odrůdy typu "GAT", nebo ne. Asi ne, jelikož Iziagat pozdě nerozkvetl a můžu se nyní kochat tak maximálně pěkným lupením zbarveným... celý příspěvek > | |
| | Rakovinné odumírání větví peckovin, 24.4.2023 Všiml jsem si, že to, co jsem dříve považoval na slivoních za moniliový úžeh, je pravděpodobně také bakteriální rakovina. Bylo mi totiž divné, že povadlé nové výhony jsou i tam, kde nebyly žádné květy. Je toho sice prozatím minimum, ale dá se to... celý příspěvek > | | Broskve 2023, 24.4.2023 A co vaše broskve? Pane PP, už vám to kvete? | | Meruňky 2023, 24.4.2023 Jaká je u vás situace? Z menších stromků je tom nejlépe Veharda a Lejuna. Zklamalo Kioto, Bergarouge i ten Bergeval toho moc nemá. Teď to, co zbylo, ještě tak dvakrát přemrzne a bude "vymalováno". | | Rakovinné odumírání větví peckovin, 21.4.2023 Dva letorosty odrůdy Veharda napadené bakteriální rakovinou. Nevyrašily po celé délce letorostu. | | Rozkvétání slivoní, 21.4.2023 Některé plody Valjevky jsouí příjemně švestkově aromatické, ale většina jich bývá fádních. Pokud máte významné problémy ze šarkou, tak můžu poskytnout rouby všelijakých rezistentů. Bluebell, Bluefree a Veeblue mám stromky. Vzostlejší je jen Veeblue,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|