Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvetou hrušně, 30.4.2023 Obsahuje fotku
Taky vám kvetou hrušně? Kvete i oblíbená odrůda pana PP - NELA. Musím teda pochválit za minulý rok kvalitu zimních hrušek, jak u NELY tak u ERIKY. 
Rozkvétání slivoní, 30.4.2023 Obsahuje fotku
Už jste tady scházel, pane Bieglere. Co se týče roubů, tak já nic nechci, ale rád pošlu. Máte určitě velké možnosti, kam roubovat. Ovšem David varuje před zasíláním roubů ze zahrad. Není problém vyměňovat si rouby s lidmi, co vědí o PPV u sebe na... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 30.4.2023 Obsahuje fotku
Z veselských odůd dopadla nejlépe Veharda a Veselka. Naopak Velita a Vesprima nemají prakticky nic. Nevím, jestli je Bergeval vychvalovaný, jak psal David, ale dopadl aké celkem slušně. Farclo a Farhial také. 
Mráz ve vegetačním období, 30.4.2023
 Tak vidím, že mráz zaúřadoval i na Mladoboleslavsku, Davide. Upřimně řečeno, nechápu proč nepoužíváte Champion, zvlášť když v největších mrazech u vás všechno kvetlo. Je to drahé na tolik meruněk, nebo nevěříte účinkům? Co si tak vzpomínám,... celý příspěvek >
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 29.4.2023
Může to být to samé jako v tomto odkazu.  https://www.zahrada.cz/forum/broskvone/rakovinne-odumirani-vetvi-peckovin-483341/?kotva=rakovinne-odumirani-vetvi-peckovin-483789
Mirabelky - Miragrande a Bellamira, 28.4.2023
Kdyby jste dal vědět, mohl jsem poslat vrúble Nancyské mirabelky. Papírově je vyhlášená, ovšem já přes mirabelky, renglódy a žluté švestky moc nejsem. Většinu Nancyské jsem přerouboval a na seříznutých větvích byly přírůstky na rouby pěkné. Něco jsem... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 27.4.2023
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 27.4.2023
Moc pěkné fotky, Marku. Vidím, že nejhorší foťák tady mám asi já, ale dokud funguje, tak ho vyhazovat nebudu. Ten Koolgat rozkvétá později a přitom je to s Vehardou plichta, jak píšeš.  No, ta Veharda je fakt zajímavě odolná, přitom rozkvétá... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 27.4.2023 Obsahuje fotku
Dokonce jsem jeden plod našel i na Big Red, světe div se, nebo na San Castrese, tam jich dokonce bude víc. Na Thyrinthosu většina zmrzla, ale ne úplně všechny. Falešná Legolda má plody pravidelně. Je opravdu falešná? Zmátl mě pan doktor Miloš V,... celý příspěvek >
Když tak koukám na ty teploty ve Španělsku (a sadaři jim to před měsícem záviděli), které šplhají ke 40°C, tak si říkám zlatý duben - ještě tam budem. Nebo by jste se chtěli už teď "smažit ve vlastní šťávě?"
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 27.4.2023
A jaká je situace u pana 108.137 v širším údolí Berounky se stejnou nadmořskou výškou (jen pro zajímavost) jako mám zde, nebo jako má Martin na Opavsku? A co David? 
Začátkem dubna při dokvétání meruněk opět vyzařovací mráz -6 až -7°C Ještě bych pro úplnost dodal, že to bylo 5.4. 2023. Další noc to pak bylo o něco méně, alespoň tady. 
Rakovinné odumírání větví peckovin, 27.4.2023
Jen bych připomněl, že se dá opravdu snadno splést moniliový úžeh s bakteriální rakovinou. Letos to jsou zvláště nepříjemné objevy. Kupříkladu už na začátku kvetení byla podezřelá, teď nevím, jestli je to Ligéti Óriás, Ceglédi Óriás nebo Ceglédi... celý příspěvek >
Jakou švestku vybrat?, 27.4.2023
Hanitu jsem ale nikde v nabidce nenasla (ani variantu B - Hanku). Když už pán oprášil tohle vlákno, tak bych jen doplnil, že po známé Katince by možná stálo za to zkusit tu HANKU (Hanita x Katinka). Plody se zdají být příjemně sladké a částečně... celý příspěvek >
Tady minimum jen +2,2°C v 5:58 hod. Prozatimním rekordem mrazu ve vegetačním období pro rok 2023 je zde teplota -4,7°C při rozkvétání broskvoní a těsně po odkvětu většiny meruněk. Na důkladnou probírku to stačilo.
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika