|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hrušky 2022, 15.6.2023 Budete mít nějaké hrušky v tomto roce 2023? Pane Waltře, povídejte, jaké máte odrůdy? Oblíbená odrůda pana PP NELA letos nic moc mít nebude. | | Meruňky 2023, 15.6.2023 Odolnost Veselky vůči mrazu v květu je na mnohem větší úrovni než například odolnost ranějších odrůd typu Tsunami, Wonder Cot, Spring Blush, Aurora nebo Pricia (dle zkušeností Jirky). Letos ohromila odolností hlavně Veharda. | |
| | Švestky 2023, 15.6.2023 Likvidovat JOJO ani Stanley se nechystám, jsou to nejúrodnější švestky. Díky panu Bieglerovi jsem si znovu začal všímat toho Topgigantu, i když jsem ho od jisté doby bral jen jako nositele roubu Haromy, které je třeba dělat místo v koruně, když se... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 11.6.2023 Na fotkách je většinou datum. 15 plodů slušné velikosti je na "Thyrinthosu" docela výkon. Některé odrůdy nemají díky mrazu vůbec nic. Na Tsunami přežil jen jeden plod. Leskory jsou v současné době ještě úplně zelené. | | Fortune, 11.6.2023 Ostře sledovaná FORTUNE. | | Meruňky 2023, 11.6.2023 Jediným ověřeným pěstitelem Pricie tedy zůstává i nadále Martin. Přesně nevím, jestli se ti nějaké rouby "Thyrinthosu" ujaly, ale můžeš pak porovnat, kdy obě odrůdy dozrávají a jejich kvalitu. Teoreticky by měla být Pricia chutnější. Odolnost proti... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 10.6.2023 Aha, tak to je jasné, kdo ví, kde to zase "splašil". Ty tu Priciu pěstuješ, Jirko? Měl jsem stromek od Davida, ale Pricia to nebude. Když to nezmrzne, tak je to oranžové a zraje to mnohem později. Letos opět bez plodů. Co se týče Early Orange, pane... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 10.6.2023 A kdo je 134.242? Není to podvrh? Pricia je takto odolná, když na Moravě skoro všechny meruňky zmrzly? | | Meruňky 2023, 9.6.2023 Samozřejmě nejenom Martin, ale i ostatní, kdo má nějaké velmi rané meruňky. | | Meruňky 2023, 9.6.2023 "Thyrinthos" vybarvuje každým rokem nejdříve. Letošní jeden plod na Tsunami a jeden plod na Spring Blush jsou ještě zelené. A co Pricia, Martine? | |
| | Roubování na pařízek, 8.6.2023 Elise je skvělá odrůda, navíc jedním z rodičů neméně kvalitní Natyry
Nemohl by jste založit vlákno s názvem Elise, napsat pár zkušeností, případně vložit pár fotek? Pokud ne, tak alespoň díky za reakci. | | Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 8.6.2023 Takže považuješ obaleče východního za význmaného škůdce broskvoní, Martine? Prozatím nic nevadne, ale jestli jsou výhony už napíchané, tak to jsem nezkoumal. | | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 8.6.2023 Tady se kvetení bezu celkem shoduje s údaji o obaleči jablečném na eagri cz. (ÚKZÚZ Rostlinolékařský portál). | | Zobonoska prýtová a zobonoska jabloňová, 8.6.2023 Letos je hodně zobonosek a jedna (prýtová) letorosty poškozuje taky tak. Měl jsem pár případů na letos roubovaných švestkách a merunkách a dokonce i keřích révy. Biegler
U mě se spíše projevuje zobonoska ovocná (Rhynchites bacchus) a to... celý příspěvek > | | Obaleč švestkový II. generace, 7.6.2023 Proklikal jste se ke kýženému výsledku, pane? Je třeba kliknout na škůdci, nahoru do okénka napsat obaleč švestkový, rozliknout okno s tímto obalečem, kliknout na mapa výskytu, hned vedle najet na ostatní kapitoly, v nich rozkliknout prognóza, objeví... celý příspěvek > | |
|
|
|
|