Meruňky 2023

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
10.6.2023 15:18

Aha, tak to je jasné, kdo ví, kde to zase "splašil". Ty tu Priciu pěstuješ, Jirko? Měl jsem stromek od Davida, ale Pricia to nebude. Když to nezmrzne, tak je to oranžové a zraje to mnohem později. Letos opět bez plodů. Co se týče Early Orange, pane Josefe, tak není odolná vůči mrazu v květu. Alespoň ta, co tady mám. Díky tomu minimální plodnost. Koolgat jsem taky letos dával, ale ta Pricia by zrála mnohem dříve. Škoda. Goldrich letos kvetl málo a plody by se daly asi spočítat na "prstech". Nejvíce plodů má Velkopavlovická meruňka a Bergeron.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 134.242 (?), 9.6.2023 19:31

Druhé foto.

host - 134.242 (?), 9.6.2023 19:32

Pricia 

host - 213.137 (?), 9.6.2023 21:05

Tak ty jsou nádherně zářící yes, vypadají že brzo budou zralé. cheeky Určitě někde teplá oblast na té moravě. A taky že nezrmzla, jiný pěstitel z JM říkal že Pricia zmrzla a zbytek vzal moniliový úžeh - prý citlivá.

U mě na severovýchodě v 240m je to kus pozadu, zatím zelené brambory. Ale je to stromek z květináče který jsem teprve po zmrzlých vysadil, trochu je teď přistíněný velkou třešní bo je ještě malý. MH

Pricia 9.6. sever
Pricia 9.6. sever

host - 81.144 (?), 9.6.2023 21:50
Pěkné téměř k nakousnutí. Sice se letos s úžehem nevyskytly až takové potíže, které by ohrozily stromy a nedocházelo k masivnímu zavadání, ale moniliová hniloba na plodech již začíná tu a tam účinkovat, i na tom málu co po mrazech z celého sadu zůstalo. Biegler

host - 226.113 (?), 9.6.2023 22:03
Po loňské velké násadě u Leskory a Bergeronu jsem letos zaznamenal menší květní násadu. Goldrich kvetl dobře, ale násada plůdku také není kdovíjaká. Hodně plůdku opadlo, což přičítám jeho cizosprašnosti a krátké okvětní periodě v letošním roce. Goldrich je cizosprašný a bez ostatních meruněk kvetoucím současně s ním se neobejde. Pyl z Bergeronu a Leskory letos pravděpodobně chyběl. Násada tedy na všech třech stromech spíše podprůměr. Jsem docela i tomu rád, protože mohu více řezat v červnu a stromy si odpocinou. Bergeron i pro probírkách v posledních třech letech tak preplozoval, že se mi nepěkně rozlámal. Opravy habitusu pak zaberou i několik let. Má totiz v genech za dobrých podmínek chuť preplozovat, že se bez pomoci člověka rozlame. Leskora i Goldrich jsou v této věci o poznání rozumnější. Mám ještě nově zasazenou harlayene, early orange a coolgat. Uvidíme, jak se jim v chráněných polohách u nás povede. Josef, Jeseníky

host - 23.44 (?), 10.6.2023 7:29
Já cizosprašným odrůdám nefandím kromě meruněk ani ve švestkách. Většinou u nás do květů prší. Když kvete Bergeron, Goldrich bývá odkvetlý, aspon ten můj v Chřibech, nyní přeštěpovaný. Biegler

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 10.6.2023 8:58

A kdo je 134.242? Není to podvrh? Pricia je takto odolná, když na Moravě skoro všechny meruňky zmrzly?

host - 1.200 (?), 10.6.2023 9:59

Ano je to provokace p.Fialy z "trucfora".

host - 234.110 (?), 10.6.2023 12:12
Detektiv Krška pátrá.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 10.6.2023 15:18

Aha, tak to je jasné, kdo ví, kde to zase "splašil". Ty tu Priciu pěstuješ, Jirko? Měl jsem stromek od Davida, ale Pricia to nebude. Když to nezmrzne, tak je to oranžové a zraje to mnohem později. Letos opět bez plodů. Co se týče Early Orange, pane Josefe, tak není odolná vůči mrazu v květu. Alespoň ta, co tady mám. Díky tomu minimální plodnost. Koolgat jsem taky letos dával, ale ta Pricia by zrála mnohem dříve. Škoda. Goldrich letos kvetl málo a plody by se daly asi spočítat na "prstech". Nejvíce plodů má Velkopavlovická meruňka a Bergeron.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz