Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slivoně 2017, 15.7.2017
Jako ze žurnálu, Ivánku. Kam já se hrabu. Mám na Katince asi tři plody.  Ale mám radost z modrajících Topfirstů. Snad se konečně bude jednat o pravý Topfirst.
Bergarouge, 15.7.2017
V okrajových oblastech je někdy všechno marné. Tam když se urodí meruňky,  je to posvícení. I tady je to tak na hraně. 
Favorita Morettini 3, 15.7.2017
Favority jsou výborné. Doporučuju plody trhat, když při pohmatu jen nepatrně povolí, pak je buď sníst, nebo je nechat uležet. V této fázi mají ten správný broskvový říz. 
Royal Glory a spol, 15.7.2017 Obsahuje fotku
O Royal Gemu se tady občas někdo zmiňoval, třeba Standa Kénigů (Standa von Königgrätz). Každopádně ptáci nenechají dozrát ani jeden plod. Moje chyba, do sáčkování se mi totiž nechce. Každopádně i chuť takto tvrdého plodu je neobvykle sladká, takže si... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 15.7.2017
Napadl mě Redwin, ale podle zbarvení to nevypadá. Jinak ten můj Redwin je podprůměrný, podle mě je mnohem lepší varianta Springtime. 
Rajčata 2017, 15.7.2017
Vivat pan Vladimír. Po Charmantu a Rubince mám od něj další skvělou odrůdu s názvem Sweet Aperitif. Ta je z nich vůbec nejlepší. Pravý požitek pro moje chuťové buňky. A to jsem si nejdříve říkal, že jsou plody Aperitivu už na mě moc drobné, když byly... celý příspěvek >
Páteříček žlutý (Rhagonycha fulva), 15.7.2017 Obsahuje fotku
Dobrý den. Zřejmě díky mé dočasné averzi vůči pesticidům, se mi zde silně přemnožila mšice švestková, jejíž kolonie rychle obsadily nejen švestky, ale jak je jejich zvykem, masivně i broskvoně. Nikdy se však nestalo, aby se s nimi místo slunéček... celý příspěvek >
Orangered, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Tenhle plod vůbec nevypadá na Orangered (viz. plody výše ve vlákně), přesto vyrostl letos jako jediný na Orangeredu. Věřte, pane Jano, že bych rád ochutnal i ty kupované Orangeredy, o kterých píšete ve vlákně Goldrich meruňka. Co se týče Velity, tak... celý příspěvek >
Goldrich meruňka, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Nějaké poškozené Goldrichy už spadly. Vypadá to, že budou sladší než obvykle. To by pak tato odrůda už neměla žádnou chybu. Plody velké, celoplošně vybarvené, silná a pevná dužnina (pořádní "masáci"). Dobrá odolnost proti moniliové hnilobě plodů,... celý příspěvek >
Bergarouge, 14.7.2017 Obsahuje fotku
Typoval bych, že podobnou chuť jako Kolgát nebo Anegát má Bergarouge. Je to jedna z nejnadějnějších meruněk, co tady mám. Chuťově výborná, mrazuodolná. Bohužel na GF-677 neroste tak jako broskvoně. Neroste prakticky vůbec. 
Veselku či jinou odrůdu meruňky?, 14.7.2017 Obsahuje fotku
Katastrofa, co nakonec zbylo z bohaté násady této slovenské odrůdy. Prakticky nic. Chuť je přitom "nabušená", výrazně navinule sladká, plná. Pak se ale nelze Milanovi divit, že sáhne raději, než po nějaké slovenské odrůdě marhuľky, po "Kolgátu nebo... celý příspěvek >
Omluva Hermanovi, 14.7.2017 Obsahuje fotku
Šarka na Hermanu zatím neúřaduje a taky je možná v teplejší poloze kvalita lepší. V konkurenci broskví a meruněk tady určitě obstojí.
Favorita Morettini 3, 14.7.2017
A kde ho sušíte? Pod tím Javorovým vrchem? O Harbinger bych nerad přišel. Sice mráz přežilo jen minimum plodů a z těch nakonec zůstal jej jeden, takže bylo ono známé praskání a hnití, ale v chuti nebyl o nic horší než FM3. Doufám, že tento druhý... celý příspěvek >
Juna, 14.7.2017
Na takto ultra ranou švestku je kvalita plodů překvapující. Příchuť je specifická, zajímavá, pro mě určitě mnohem lepší než protivná příchuť Topkingu.
Favorita Morettini 3, 14.7.2017 Obsahuje fotku
Tato broskvoň, která byla vyhodnocena jako nejlepší žlutomasá odrůda i pěstiteli z tohoto fóra, je tady u mě těsně před otrháním. Letošní kadeřavost zapomenuta - narostly nové listy, nějaké plody přece jen zůstaly, i když jsou menší. Kristalonové... celý příspěvek >
Další diskuze:  266267268269270>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika