Goldrich meruňka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.142 (?), 8.7.2017 21:38
Pan Petr máte dobrú polohu na pestovanie marhúl sused na dvoch 7 ročných Goldrichoch nemá ani jeden plod. Jano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.254 (?), 11.7.2017 0:04
Goldrich u nás 5.7. Včera som zjedol posledné plody. Po tých nepodarených Pinkcotoch som si Goldrichmi poriadne napravil chuť. Tento rok boli výborné, lepšie ako minulý rok. Povedal by som, že celkom vydarená odroda.
Martin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 11.7.2017 15:55
Ďakujem za príspevky všetkým priateľom marhule GOLDRICH. Nějaká zvláštní náhoda je příčinou toho, že tady jeho plody na jaře nezmrzly, když přitom kvete na broskvoňovém semenáči jako vůbec první meruňka. Abych pravdu řekl, tak jsem v okolí na stromech žádné meruňky neviděl, takže zřejmě za to může částečně chráněné stanoviště. Rozdíl mezi dozráváním v Bratislavě a tady je obrovský. Připadám si skoro jak někde na horách. Tady bude Goldrich zralý jako obyčejně a to nejdříve tak za čtrnáct dní. Mezeru v dozrávání meruněk mezi Leskorou a Goldrichem se mi stále nepodařilo vyplnit. Zbylo pár posledních Leskor, Lejuny jsou na malém stromku sice už měkké, ale stále takové nijaké, "nemastné neslané". Plody Veselky jsou proti nim přímo vynikající, ale zbyly asi jen čtyři. Další vyplňovač mezery ve zrání Orangered, má z původní obrovské násady jen jeden plod.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.215 (?), 12.7.2017 21:44
Mezeru v dozrávání meruněk mezi Leskorou a Goldrichem se mi stále nepodařilo vyplnit.
Peter ak Veselka má problémy zo zahnívaním plodov a Orangered je zase málo odolný na jarný mráz tak dobrá volba by mohla byť Velita ktorá by mala dozrievať dva dni po Veselke. Velita je popisovaná ako dosť mrazuodolná marhula s mäkšiou dužinou.Moc sa ale nemnoží.
Kupovaný Orangered som mal možnosť minulý rok ochutnať, je to chuťovo vynikajúca marhula.
Jano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|