Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nanghinova - znáte, máte?, 1.3.2019
Strýmka - některé názory zdejších pisatelů: Tak moje vlastní huba není mýtus, ale mslná tlama. A jako taková Strýmku prostě nemusí.     (PP) Také nechci nikomu nic znechucovat, ani šířit mýty. Strýmku jsme nejedli ani jako děti... celý příspěvek >
Marhuľa vo výške 320 m.n.m ku Kompakte, 28.2.2019
Jelikož Vám Miloš nedoporučil ani svoji nejoblíbenější meruňku - LEJUNU, tak na tom bude u něj Lejuna asi stejně jako ostatní odrůdy, které pěstuje. Tedy špatně. David by Vám možná doporučil FROSTINU, což je, pokud si dobře vzpomínám, také lednická... celý příspěvek >
Gabrovská - chutná švestka, 28.2.2019
Soused pěstuje všechno bez postřiků. U jabloně Jantar to dospělo tak daleko, že jí přerouboval, protože nemá skoro žádné plody. Strom je jinak naprosto zdravý, ale zřejmě plody zachutnaly škůdcům natolik, že všechny popadají. Nevím, podrobně to... celý příspěvek >
Citrónové zimní, 28.2.2019
Asi nikdo si netroufne posoudit, jestli se ve Vašem případě jedná o Winter-Zitronenapfel, nebo ne. Každopádně Vašemu nadšení rozumím. Nakonec i ten "můj" Hamrštajn od Želivky byl také zpočátku příjemně kyselkavý. Když někde zdálky na podzim vidím... celý příspěvek >
Nanghinova - znáte, máte?, 28.2.2019 Obsahuje fotku
I když Vaněk v těch svých starých pomologiích chválí skoro všechno, tak Beurré de Naghin by za vyzkoušení stála, co říkáte. Baňaté zelené (později žluté) hrušky vypadají lákavě. 
Nanghinova - znáte, máte?, 27.2.2019
Zajímavé, co píše o Beurré de Naghin ten Vaněk. Dužnina jest rozplývavá, sladká, hojně šťavnatá, velmi dobrá, výtečné, občerstvující, kořenité chuti... Jest to znamenitá tabulová odrůda. Pěkně se to čte. Černík-Boček-Večeřa se v malé pomologii... celý příspěvek >
Beurré Napoleon, 27.2.2019
Tak už jsme doma, kdo, že je ten tajemný pěstitel Napoleonovy.  Co se týče vlákna Beurré de Naghin, tak znám málo starých odrůd hrušek a chutnal jsem jich ještě méně, ale na Lucasovu nedám dospustit, Ivane. Zatím moje nejoblíbenější.... celý příspěvek >
Beurré Napoleon, 27.2.2019
To jsem nečekal, že se někdo ozve. Není to moc známá odrůda a mám dojem, že se o Napoleonově nezmiňoval ani ing. Fidla.  Pro Miloše zřejmě nezajímavá, protože patří k těm mnoha starým odrůdám, které vyžadují teplé polohy. Jaký je to tedy skvost,... celý příspěvek >
Marhuľa vo výške 320 m.n.m ku Kompakte, 27.2.2019
Co si tak vzpomínám, tak například PP by Vám Leskoru určitě nedoporučil, jelikož mu na Pelhřimovsku zmrzla. Kolik lidí, tolik zkušeností. Ne vždy stejných.
Citrónové zimní, 26.2.2019
Citrónové zimní (Winter-Zitronenapfel).  Velmi stará odrůda neznámého původu. Plody jsou větší až velké, ploše kulovité až tupě kuželovité. Barvu mají citronově žlutou, na sluneční straně s červeným líčkem, v němž jsou nápadné žlutavě... celý příspěvek >
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 26.2.2019
Standa Hradec tady svého času razil teorii tzv. "zrcátek". Ale protože je těch vláken o kadeřavosti moc a omílá se to tady každý rok pořád dokola, není to tak jednoduché najít. Prostě, když se pohne pupen, udělá se na něm "zrcátko", taková ploška,... celý příspěvek >
Marhuľa vo výške 320 m.n.m ku Kompakte, 26.2.2019
Miloš je z meruněk už trochu zklamán, právě pro svoji nespolehlivou plodnost, zvláště v jeho poloze. Já osobně bych byl "mezek" a nějakou osvědčenou meruňku bych si vysadil, protože je to přece jen lákavější ovoce, než ringloty. Alespoň teda pro mě.... celý příspěvek >
Spring Crest, 26.2.2019 Obsahuje fotku
Myslím, že v dnešní době lákají ke koupi víc odrůdy s názvy Springcrest, Maycest, Earlycrest, Starcrest, než starý dobrý Harbinger, ovšem ten popis Sprincrestu pochází z roku 1989, takže se nejedná o žádnou novou odrůdu. Jen její rozšíření trvalo... celý příspěvek >
Spring Crest, 24.2.2019 Obsahuje fotku
SPRINGCREST Odrůda byla vyšlechtěna v USA. Stromy rostou středně bujně. Vytváří mírně kulovité koruny. Letorosty jsou slabší, dlouhé, světle zelené barvy, na sluneční straně červenohnědé.. Listy úzké, velké, sytě zelené. Žlázky listové jsou kulaté,... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 23.2.2019
Letos haněné JOJO celkem ušlo, TOPHIT se ukazuje jako nespolehlivý v dozrávání, i když zažil jsem ho párkrát i poměrně "čačansky" chutný, když ovšem ráčí zesládnout. Letos se to opět nepovedlo. TĚCHOBUZICKU sežrali špačci, jinak by byla asi nejlepší... celý příspěvek >
Další diskuze:  226227228229230>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika