|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Rozkvétání 2019, 6.3.2019 To jsou, Jardo, jen nějaké babské poudačky. Na ochranu květů meruněk proti mrazu máme přece starou dobrou měďnatou chemii. | | Princess nahrada za Suncrest?, 5.3.2019 Měla by být na cenné slivoňové podnoži, ale už si nevzpomínám, jestli se to tenkrát dalo poznat při výsadbě. Vypadala dost špatně, ale minulý rok pěkně vyrazila. S těmi jarními mrazy to začal být problém právě u těchto celočervených amerických... celý příspěvek > | |
| | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 5.3.2019 Já si rozbor půdy kvůli zamoření těžkými kovy dělat nebudu. Iluze si ale nedělám. Každoroční mnohaleté používání měďnatých fungicidů, hlavně proti kadeřavosti na broskvoních se jistě jen tak neztatilo, i když se jedná v uvozovkách pouze o jeden až... celý příspěvek > | | Princess nahrada za Suncrest?, 5.3.2019 Nemáte náhodou někdo taky stromek broskvoně Princess z Clivie Bratislava? Co lze očekávat? | | Vision, 5.3.2019 Co čekat od první možné úrody slivoně Vision? V popisech se líší hlavně dobou zrání.
VISION: Velkoplodá pološvestka původem z Kanady jako kříženec odrůd Canadian Pacific a Albion. Růst je bujný a tvoří řídké koruny. Plodnost je středně... celý příspěvek > | | Blenheim Orange, 5.3.2019 Anglické jablko, značné velikosti (až 500g), ploše kulovitého pravidelného tvaru. Slupka téměř hladká, mastná; základní barva citronově žlutá, na sluneční straně až přes polovici plodu pokryta oranžovou červení, která mizí řídce přetrhanými pruhy. Po... celý příspěvek > | | Beurré SIX, 5.3.2019 Beurré de Naghin, Beurré Six, Beurré Napoleon nebudou zcela neznámými starými odrůdami, protože jak bylo vidět z vlákna Beurré Napoleon, Napoleonova se mezi lidmi pomalu rozšiřuje. Podobně to bude u Sixovy, Naghinovy a dalších. Jen tak dál, určitě se... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 5.3.2019 Jen pro zajímavost, co napsal jeden pán.
Ať si každý na své zahrádce dělá co chce. Já jsem si o toxicitě mědi našel nějaké články, na starších vinicích a chmelnicích, kde se léta stříkalo mědí jsou s tím velké problémy, půdy jsou tam... celý příspěvek > | | Určení jablka dle fota, 3.3.2019 Když už tedy pan Jiří druhý připomněl ve vlákně Naghinova toho Vaňka, tak bych si dovolil v různých jiných vláknech taky občas něco připomenout. Například, co se v něm píše o odrůdě Ministr Hammerstein. Dužnina jest žlutavá, velmi šťavnatá,... celý příspěvek > | | Beurré SIX, 3.3.2019 Co takhle SIXOVA máslovka, máte ji, znáte ji? Vypěstoval ji ovocnář Courtray v polovině 19. století v Belgii. Plod je velký, baňatě zhranatělý, světle zelený, četné plody jsou podobné Lectierově. Slupka je jemná, lesklá, bělavě modrozelená, s jemnými... celý příspěvek > | |
| | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.3.2019 Kontaminace půdy při každoročním a dlouholetém používání měďnatých fungicidů se nebojíme, viďte. To je dobře. | | Topfirst, 3.3.2019 Odpověď najdete určitě v nějakém jiném vlákně, pokud zde neodpoví někdo jiný. Topfirst mám krátkou dobu na posouzení. Kupoval jsem ho sice už dávno, ale nebyl to nakonec Topfirst, ale Toptaste. Ze švestek se tady u mě nedala pěstovat s šarkou jen... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.3.2019 U mě bude horší, jestli se u Symphonie projeví její deklarovaná vysoká citlivost na šarku. Co se týče Thiramu, tak jej s oblibou používal odborník na postřiky pan Vinšálek a to při třetím a čtvrtém postřiku proti kadeřavosti v kombinaci s... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 1.3.2019 Člověk by řekl, že kontaktní přípravky jsou méně škodlivé, přitom nedávno se tady psalo o podezření z možné karcinogenity u mancozebu (Dithane, Acrobat, Ridomil Gold atd.) a nyní i u kontaktního Thiramu. Znovuvzkříšení Thiramu je záležitostí... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 1.3.2019 Používá. | |
|
|
|
|