|
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 19.10.2020 Nenecháme se přece otrávit, viďte, pane MH, asi tak podobně jako Donald. Napiště emailovou adresu a můžu Vám to poslat ještě letos. Čekat do příštího léta je rizoko, protože já často stromky oslabuju příliš mnoha plody, takže by nemusely být patřičné... celý příspěvek > |
|
Královna Hortenzie, 19.10.2020 Ten mně zašel. Tam právě záměna nebyla, protože dozrával dříve než všechny ostatní višně, co tady mám. Respektive nyní dozrává nejdříve Královna Hortenzie až pak ty ostatní prakticky ve stejném termínu, což je podivné. Minimálně Érdi Bötermö a... celý příspěvek > |
|
|
|
Kumato, 19.10.2020 Žádné jiné špeky nemám, takže záměna není pravděpodobná. Chuť je naprosto odlišná od klasických rajčat. Zvláštně nasládlá, při nedostatečném vyzrání "nestojí za řeč". Semínka mně poslal pan Mr.Biggg. |
|
Phytophthora infestans, 19.10.2020 KUKY se k odpovědi nemá, nebo spíš neví. Rozhodně musel použít více chemie než já, když se tak dívám na jeho zelený porost. Tyhle semínka odolných rajčat se dají sehnat kde? V obchoďáku, nebo zahradnictví to určitě nebude. Pokud se alespoň částečně... celý příspěvek > |
|
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 18.10.2020 Žádnou odrůdu C 19 neznám. Snad jedině slivoň T 1. Tardy Bell Vám rád pošlu, alespoň ji vyzkouší víc lidí. Jen kupujte a sázejte, ať můžeme hodnotit. Snad nebudou, pane MH, každý rok bahenní lázně.
|
|
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 16.10.2020 Měl jsem zálusk na vychvalovanou meruňku Farhial, ale už není. Zmizela i nejpozdnější broskvoň Tardy Bell (pro případného zájemce), naopak se objevila broskvoň Elberta. |
|
Děkanka robertova, 16.10.2020 Z takového hodnocení by měl jistě radost milý pan Hlavatý. Ten nejvíce propagoval sortu Abate Fetel. |
|
Kumato, 16.10.2020 Zralejší. To jedno červené jsem hned po focení zbaštil. Ostatní už nedobarví. |
|
Tango, 16.10.2020 Jaké bude TANGO (Topaz x Angold)? Vypadá jak Topaz a bude taky tak chutnat? |
|
Kumato, 16.10.2020 Poslední Kumata. Pouze jedno zralé. Nebývalá a netradiční pochoutka. Ale málo plodí, dlouho zraje. Na fotce i jeden plod zřejmě napadený plísní bramboru. |
|
|
|
Děkanka robertova, 16.10.2020 Napište výsledky Vašich osobních hruškových degustací. Moje včerejší dopadla takto.
1, místo BOSCOVA LAHVICE (asi opravdu nepřekonatelná hruška, snad jen inženýr Fidla ví to, co my nevíme o jiných vynikajících odrůdách)
2.... celý příspěvek > |
|
Vlaška končí, 16.10.2020 A je po švestkách. Poslední Vlašky snědeny a toť z letošní sezóny vše. Jedině Standa von Könnigrätz by mohl ještě zazářit se svojí dušičkovou. Pokračuje ponurá podzimní slota a fotka je ze včerejška, kdy alespoň na 5 minut vysvitlo slunce.... celý příspěvek > |
|
Phytophthora infestans, 16.10.2020 KUKY, tak jak to je s těmi fungicidy na rajčata? Vypadá to, že se neprodává jen Acrobat, protože Ridomil a Dithane jedou dál. Tím pádem asi není problém v mankozebu. Co se týče Tvých fotek, tak na rozdíl od Tebe už mám na porostu "černočernou tmu" a... celý příspěvek > |
|
Kumato, 15.10.2020 Také je pěstuji spíše jako raritu
Plně vyzralé plody Kumata, to je vynikajicí rarita, o tom žádná. Ty letošní bych ale spočítal na prstech, tak málo jich bylo. |
|
Phytophthora infestans, 15.10.2020 Chce to trochu optimizmu. To si říkejte příbuzným na Vysočině, co nesklidili díky plísni bramborové ani jedno rajče. Tady by to nebylo o moc lepší, zvlášť, když se rajčata vysévají dle obrázku na sáčku, kde se uvádí doba výsevu ve třetím až čtvrtém... celý příspěvek > |
|