|
Nejranější odrůdy meruněk II, 13.6.2022 A co Vaše nejranější meruňky? |
|
Švestky 2022, 8.6.2022 I když pan Fiala vyhlásil kdysi Jojo za nejhnusnější slivku "všech dob", já ji pořád mám, ale je to často hraniční kvalita. Přednosti jsou řidká koruna, která nezahušťuje, velká plodnost, slušná velikost plodů. Prostě je to držák, ale plody mají dost... celý příspěvek > |
|
|
|
Vrublovanie do razstepu, 8.6.2022 To je skvělé, ale já to nikomu nevnucuju. Jen při větším množství roubů se nemusíte zdržovat z výběrem stejně silné "podložky" jako je roub, ale můžete roub dát na jakkoliv silnou "podložku". I do silného cenrálu, který můžete rozštípnout křížem a... celý příspěvek > |
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 8.6.2022 Dnes je Medarda (Medardova kápě 40 dní kape). Prší ale na východní Moravě, tady ne. Pršelo včera a bude snad zítra a pozítří. Aplikoval jsem společně s myclobutanilem (Talent) i Decis Protech. Jednak kvůli prostřídání s Mospilanem a jednak má Decis... celý příspěvek > |
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 8.6.2022 Ať už je to hnědnutí listů meruňky, nebo nějaká skvrnitost, citlivá je prozatím pouze odrůda s názvem Harlayne. Odolná vůči šarce, ale zřejmě neodolná vůči "houbám". |
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 7.6.2022 Talent, Discus nebo Signum omezí částečně snad každou skvrnitost. Jinak, srážkoměr nemám, pršelo slabounce, ale buďme rádi za každou kapku.
|
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 7.6.2022 Vysvětlivky k radaru: Modrá barva - neprší vůbec, zelená barva - prší slabě, žlutá barva - prší vydatně, červená barva - pořádně leje. Tudíž prší tady slabě. Akorát na kvalitní rozvoj houbových chorob, pane z Bousova. Na správný... celý příspěvek > |
|
Vrublovanie do razstepu, 7.6.2022 Jediný roub kde byla použita kopulace, byl silný roub Apredelice. Vyráží až teď. Odebraný a roubovaný byl až v dubnu. Z meruněk rostou uspokojivě jen rouby Šalachu (rozšěp) a přehazované Tsunami (rozštěp) na Leskoru. Jinak například několikaletý roub... celý příspěvek > |
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 7.6.2022 Suchá skvrnitost na Harlayne a Topgigantu. |
|
Broskve 2022, 7.6.2022 Ne každému se tyhle fotky musí líbit, ale já tyhle chlupáče každoročně fotím rád a tvářím se přitom radostně. Už aby nějaké dozrály. |
|
|
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2022 Ještě jednou a tentokrát lépe. |
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 6.6.2022 Koukal jsem na Váš oblíbený Topgigant, pane 81.144 a je to samá dírkovitost, na Harlayne zase něco jako hnědnutí listů meruňky. Občas sice prší, ale že by se to muselo takhle rozjíždět, to určitě ne. |
|
Tuleu Gras, 6.6.2022 Pokud si chce někdo pochutnat na opravdu dobrých pravých švestkách, tak jedna z možností je TULEU GRAS. Zdálo se, že nenápadných malých květů je málo, přesto nějaké plody přece jen budou. |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2022 Na rozmazané fotce je patrné, že jako obvykle začíná nejdříve vybarvovat "Thyrinthos". Při opožděné vegetaqci nečekám žádné zralostní rekordy. |
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 6.6.2022 Suchá skvrnitost se sice zpočátku objevuje v menší míře na listech, ale nikdy snad až na Hanitu nejsou listty broskvoní nějak silně napadené, zvláště po aplikaci Talentu. Lépe řečeno nemoc se dá omezit. Horší je to odumírání pupenů v důsledku suché... celý příspěvek > |
|