|
Výsadba foliovník, 3.5.2021  Již jsem nevydržel a dal rajčata do skleníku 30.4. a to pouze 10 rajčat. Normálně dávám na polovinu skleníku cca 18 rostlin, ale potom nevím co s rajčaty. když sklidím cca 100kg rajčat. O to víc dám letos paprik a zkouším naroubovat melouny. Bohužel... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 21.4.2021 Letos mě to ještě ani neláká vysadit rajčata pro nízké ranní teploty. V loni a předloni jsem měl již rajčata a papriky v makroloníku. V loni v květnu ovšem mrzlo cca -3 stupně po dva dny okolo 12.5. Na ten případ musíte mít plán, jak rostliny... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2021, 15.4.2021 Obšírnější odpověď podpořená 40 letou zkušeností může být pro někoho přínosnější. Doufám, že jsem svoji snahou pomoci někoho neurazil, či se ho nedotkl. |
 |
Spor se sousedem, 4.4.2021 Být soused, tak jsem asi taky naštvaný. Dle mého soused neoře na úplný začátek svého pozemku, takže pokud mluví o metru, který ořeže, tak jste ty stromy zasadil 1,5m od jeho pozemku a jelikož je zřejmé, že jste z kraje dařící se meruňkám, musel jste... celý příspěvek > |
 |
Výsev neúspěchy, 31.3.2021  Letos zatím klíčí vše bez problémů a dokonce i majoránka vzešla, což beru jako zázrak. Chtěl jsem pouze říci, že výsevní substrát používám teprve 3 roky a semena klíčila i z hlíny ze skleníku. Tu hlínu tam mám ovšem excelentní na 2 rýče a strukturou... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 17.3.2021 Proč jsem řekl v příštím komentáři? Potřeboval jsem to vyfotit.
Řeknu to příměji. Když jsem viděl Vaši fotku s pozadím, tak jsem myslel v první chvíli, že jsem u sebe doma a přemýšlel jsem, který soused by to mohl být |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.3.2021  Nečekejte zázrak,-)
Co mě uhodilo do očí určitě poznáte. Vaše foto s rajčaty a mé foto s paprikama a rajčaty. |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 13.3.2021 Mě to přijde jako extrém, takto brzo pěstovat rajčata, ale něco mě uhodilo do očí. V příštím komentáři se dozvíte co,-) |
 |
Odrůda Admiral, 13.3.2021 Letos se mi to nepodařilo, ale ještě bych mohl vzít nějaký roub a v dubnu naroubovat. Ukázka jablka příští rok,-) |
 |
Ranná výsadba rajčat do skleníku, 10.3.2021 Plánuji je vyset začátkem dubna a protože nevím, jak bude vše klíčit a růst, tak jednu polovinu tykve budu vysévat týden po okurkách a melounu a druhou polovinu za 14 dní.
Hledám nějaká má videa ohledně pěstování a mrazu. Když najdu dám na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ranná výsadba rajčat do skleníku, 10.3.2021 Pokud to bylo na mě, tak ten makrolon jsem přichytil trochu amatérsky, jen vrutama, jako když dáváte nové sklo do okenního rámu a poté zatmelíte. Přichytíte si ho hřebíčkama. Budu to ovšem muset vymyslet jinak. Letos se chystám na opravu skleníku,... celý příspěvek > |
 |
Ranná výsadba rajčat do skleníku, 10.3.2021 Ano ten meloun byla jen zkouška s jedním plodem a letos mu chci nechat čtvrt skleníku (makroloníku) a jeden 10 metrový venkovní záhon. Koupil jsem tykev fíkolistou a zkusím letos jen tak pro zajímavost naroubovat melouny i okurky. Bude to premiéra,... celý příspěvek > |
 |
Doroste paprička?, 10.3.2021 Kdybych udělal tu hloupost a zničil si rostlinky, také bych to vysel znovu. Papriky jsem kolikrát vyséval i v dubnu a úroda byla jen malinko opožděná. Ono to jinak roste, než když vysejete v lednu a potom to doma dusíte, aby výsev nevyběhl.
Savo... celý příspěvek > |
 |
Ranná výsadba rajčat do skleníku, 8.3.2021  Nebyl jsem přihlášen a pár obrázku jsem chtěl ještě přidat. |
 |
Ranná výsadba rajčat do skleníku, 8.3.2021  Dobrý den.
Musím nejprve napsat, že je rozdíl v tom, zda budete kupovat skleník se sklem a nebo s makrolonem. Je v tom totiž dost velký rozdíl. V 2013 jsem vyměnil na mém 40 letém skleníku se sklem sklo za makrolon a musím říci, že se mi výrazně... celý příspěvek > |
 |