|
Příspěvky uživatele - 32.147
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Olysalý králík - příčina, 12.11.2015 Můj milý S.P.Ch. Vy nezklamete, vždy se snažíte poradit a za to děkuji.
Stresovaná Brdečka rozhodně je, o tom vůbec není pochyb. Když jste to napsal, tak ten svrab dává smysl. Zatím jsem jí postižená místa komplet namazala Infadolanem a i když to... celý příspěvek > |  | Olysalý králík - příčina, 11.11.2015  Zdravím chovatelé,
opět se na vás obracím zda s něčím podobným máte zkušenost. Olysal králík v mé péči a já nevím proč, ani co s tím. Hledala jsem na internetu, ale moc moudrá z toho nejsem.
Tuhle samici jsem opět dostala od jiného chovatele... celý příspěvek > |  |
|  | Kohout holokrček kulhá, 7.11.2015 Pokud máte kohouta na zabití, tak to udělejte hned.
Důvodů proč kulhá může být hodně - otok, zánět a to prostě bolí, mimo to bez klidového režimu a ev. léčby se to jen tak nespraví, tak není, viz. výše, na co čekat. Proč působit zbytečně bolest,... celý příspěvek > |  | Slepice - neznámý útvar na peří, 5.11.2015  Strup mě taky napadl, ale zarazilo mě, že nemá nikde absolutně nijak poškozenou kůži, ani náznak. Ale když už to říkáte Vy a ještě host pod Vámi, můj milý S.P.Ch. tak tomu budu věřit. Fakt je, že nemám v chovu žádné známky problémů jako napadení... celý příspěvek > |  | Slepice - neznámý útvar na peří, 5.11.2015  Zdravím chovatele,
dnes se na vás obracím s dotazem, zda jste se již někdo s tímto nebo podobným útvarem setkal či byste věděli o co jde.
Našla jsem to dnes jedné slepici těsně pod křídlem, na první pohled to vypadalo jako, že tam má něco... celý příspěvek > |  | Zlomený zobák?, 2.11.2015 Není zač, snad pomůže.
Dejte vědět, jak se daří. |  | Ucpané slepičky, 30.10.2015 Také se to našim slepičkám stalo, ale co s tím tak úplně nevím. Jde o poškození vaječníků, kdy se vejce uvolní mimo svoji správnou cestu a zůstane zachycené v břišní dutině.
V zásadě vždy se to týká slepic starších dvou let a když se to stane,... celý příspěvek > |  | Zlomený zobák?, 29.10.2015 Horní část zobáku průběžně dorůstá, slepice si jej klováním sami obrušují, takže to že doroste, ale co do té doby, aby se slepice dočkala/přežila pokud není schopná přijímat potravu...
Jedna věc je v jaké části je zobák ulomen/chybí... zobák je... celý příspěvek > |  | Šok zs králíky, 28.10.2015 Ano, uznávám, že jsem se do tazatele obula, na základě dalších informací jsem se mu také i omluvila. Avšak za svoji prvotní reakci jako takovou se nemám proč omlouvat. Nejde o mě, ani o tazatele, ale zvířata, živá a cítící a pokud vidím něco špatného... celý příspěvek > |  | Šok zs králíky, 28.10.2015 Je dobře, že jste se ozval. Z toho co jste doplnil se zdá péče v pořádku a ušáci jsou jinak zřejmě v pohodě.
Je hodně pravděpodobné, jak už tu bylo zmíněno, že šlo/jde o nákazu králičím morem, předpokládám, že myxomatozu byste asi poznal. V... celý příspěvek > |  |
|  | Šok zs králíky, 27.10.2015 Pokud se můžu vyjádřit k vašemu chovu, tak bych řekla dvě věci, resp. tři.
1. Seno by měli mít ušáci k dispozici neustále, je hlavní složkou jejich stravy.
2. Co se týká kokcidií, tak se mi to jeví tak, že je ve vašem chovu něco hodně špatně,... celý příspěvek > |  | Šok zs králíky, 27.10.2015 Pochopitelně jsem nepřehlédla co zakladatel diskuze uváděl o délce chovu a ani to, že se mu to do této doby ještě nestalo.
Avšak ani dvacet let chovu z nikoho nedělá automaticky zkušeného chovatele a to, že se mu tatáž situace dříve nestala na... celý příspěvek > |  | Šok zs králíky, 27.10.2015 Králičí trávení na ní není uzpůsobeno. Pšenice obsahuje mnoho lepku a podílí se na zvýšené tvorbě tuků = nepřirozeně nebo řekněme nadměrně zatučněný králík - vysoký poměr tuku oproti masu, není zdravý králík.
Králíci mají poměrně citlivé... celý příspěvek > |  | Šok zs králíky, 27.10.2015 To si jako myslíte, že kdyby tazatel krmil ječmenem, tak by mu králíci nepošli?
To si samozřejmě nemyslím, nicméně všechno souvisí se vším a pokud vezmu v potaz základní péči o které tazatel píše, způsob jakým o ušácích píše, naprostou absenci... celý příspěvek > |  | Šok zs králíky, 26.10.2015 Upřímně nevím jestli má cenu na takový dotaz odpovídat. I když ano.. zrušte chov.
Stejně mi to nedá trochu nerozepsat... na otázku, co se stalo a tedy i jaké je řešení, odpoví nejlépe pitva, provádí je státní veterinární ústav.
Není zřejmé... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|