 |
Prečo má hruška trpkú chuť, 4.11.2019 Patrně sklizená nezralá. |
 |
Domácí klobásy, 4.11.2019 Prakticky nikdy se neudí kouřem chladnějším než venkovní teplota. Tedy udit klobásy je možné kdykoli. Musím říci, že v létě se udí líp. Je snadnější udržet stálou teplotu v uzáku.
Jiná věc je, že příprava klobás a obecně jakákoli... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pravokořenné stromy, 4.11.2019 Položte si otázku, proč pěstujete ovocný strom. Jestli proto, aby se cítil dobře nebo kvůli tomu, aby přinášel ovoce.
Ale jinak, proč ne. Kdo si hraje, nezlobí. |
 |
Výsadba hrušně, 1.11.2019 Důležité upozornění. Pokud vykopete hlubší jámu a vylepšíte půdu kompostem, počítejte, že půda časem i s vysazeným stromkem sedne a stromek se tak ocitne v jamce. Proto by čerstvě vysazený stromek měl stát na kopečku a úvazek ke kůlu by měl být... celý příspěvek > |
 |
Hnojení broskvoní, 31.10.2019 Má to své výhody i nevýhody.
Výhody: chrání kořeny před mrazem, brání vysychání půdy, tlumí růst plevelů, zdroj humusu.
Nevýhody: úkryt pro hlodavce, hnojivých živin je v listí málo, nezaryté se pomalu rozkládají, nevypadá to moc hezky, silným... celý příspěvek > |
 |
Car Alexander?, 17.10.2019 Z fotky to nepoznám, ostatně Cara Alexandra ani neznám. Ale proti Gráfštýnskému mluví několik argumentů:
1. Obvykle se sklízí dřív než na přelomu září a října
2. Stromy neplodí každý rok a úrody nebývají extra velké
3. Plody jsou dostatečně... celý příspěvek > |
 |
Matčino, 17.10.2019 Výhoda je že sedají uskladnit, ale chuťově to není nic moc.
Většina lidí se shodne na opačném, totiž že Matčino dobře chutná, ale nedá se dlouho uskladnit. |
 |
Řez třešně, 17.10.2019 Patrně jde o jednoletý špičák se slabým předčasným obrostem. Jestli jsou "předčasná " ramena dobře umístěna, můžete je využít pro zapěstování. Terminál bude samozřejmě nutné zkrátit tak, aby jen lehce (nebo klidně vůbec) převyšoval konce zastřižených... celý příspěvek > |
 |
Visen / visna ako tieniaci strom?, 17.10.2019 Do Záhorí patří místní kultovní višeň Záhoračka. V místních podmínkách údajně dosahují plody kvality jako nikde jinde. Mahalebka se do písčité půdy hodí, ale pro větší stínící strom je jednoznačnou volbou ptáčnice. Otázkou je, zda je višeň pro tento... celý příspěvek > |
 |
Melrose, 15.10.2019 které odrůdy je správné recenzovat v časopisech, a které odrůdy je špatně recenzovat?
To je jasné. Správné odrůdy rostou v mičurinské zahradě a pocházejí co nejdál od Střížovic.
Já myslím, že odrůda Melrose má publicity poměrně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Wiliamsova - rez, 15.10.2019 R. Šrot ve svých 1000 radách to vysvětluje tak, že broskvoně na rozdíl od ostatních druhů nevytvářejí přes zimu kořenové vlášení a jsou tak citlivější k vyschnutí. Jak se chovají broskvoně na slivoňové podnoži, to neuvádí. |
 |
Tvrdá kůže na bůčku, 15.10.2019 Spíš povařit po vyuzení. |
 |
Dřevo do destilátu, 15.10.2019 Můžete to vyzkoušet. Vemte si vzorek destilátu zrající v sudu (nebo s přidaným dřevem) a kápněte do něj trochu červeného vína. Myslím, že výsledek nebude o moc jiný.. |
 |
Beforest, 17.9.2019 Ač to není pokaždé, doslova souhlasím. Vzhledově nic moc, chuťově Beforest výborný. V minulosti se díky svému vzhledu osvědčil při návštěvách zlodějů - neměli zájem. |
 |
Selena prokletá, 17.9.2019 Pihovitost při první úrodě se objevuje u spousty odrůd a není důvodem k pVětšinou stačí nedělat nic, jak stromek povyroste a rozplodí se, nemoc zmizí.
Jinak platí to, co jsem napsal před 3 lety v zadání vlákna. |
 |