|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vápník pod rajčata, 13:07 V jednom sáčku je nějaká forma vápníku, možná i ten ledek vápenatý, nevím přesně a v druhém sáčku jsou ostatní minerální prvky. Píše se střídat po čtrnácti dnech. Do konve dáte odměrku, nebo odměrku a půl (myslím, že se to liší u obou sáčků) naplníte... celý příspěvek > |  | Vápník pod rajčata, 10:58 Já dávám kompost s posekané trávy, granulovaný slepičí hnůj, dolomitický vápenec. Do zálivky v průběhu vegetace přidávám Kristalon Gold nebo Kristalon pro rajčata, střídám to s tekutými slepičincemi a vitality komplexem. |  |
|  | Vápník pod rajčata, 12.4.2025 Ano. Dolomit žádné kořeny nespálí. Dává se pod zeleninu, i při výsadbě ovocných stromů. Můžete ho i dodatečně rozsypat vedle přesazovaných rajčat. Se zálivkou se dostane do půdy. |  | Vápník pod rajčata, 12.4.2025 Nevím, proč by byl dolomit nevhodný. Přimíchávám ho při přesazování rajčat do substrátu v kontejnerech pravidelně už řadu let. Plody nedostatkem vápníku netrpí. Také lze použít Kristalon pro rajčata. Je to dvousložkové hnojivo, kde je v jedné části... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 11.4.2025 Nejen pro PP sem dávám znovu odkaz na známá videa ohledně řezu broskvoní. Moc pěkně znázorněné. Například i rozdíl mezi krátkým a dlouhým řezem, probírka plodů, závlaha, letní řez... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 11.4.2025 Tady bylo na letišti ve středu ráno údajně v 6.30 h. -2,3°C, ale u mě v 7.00 h. 0 až 2°C. Po minuloroční neúrodě je všude plno květů a žádná mrazová probírka se zřejmě nekonala. Může se stát, že později zmrznou malé plody, ale spíš to nečekám, stejně... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 9.4.2025  Taky jsem se kdysi nechal zlákat zdejším ďáblem pokušitelem k výsadbě meruňky
PP, neskuhrejte furt. Máte tady příbuzné a můžete si natrhat meruňky u nich. Zrovna taky Leskory. Dejte pak vědět, jak všechny ty rouby v PE. Možná, že tomu nebudete... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 9.4.2025  PzP II, ozvu se. Jinak stále nádherně kvetou broskvoně. Úplná "ordinace v růžové zahradě". Regina, Suncrest, Princess. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 8.4.2025 My jsme tady proti Podunajské nížině s vegetací pozadu, takže je ještě brzo na bilancování monilie. Některé meruňky ještě kvetou. Ten roub Hungarian best bude mít první plody. Moc neroste, i když kolem ty větve falešné Vesny zkracuju. Určitě tady... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 8.4.2025 Pane z Pardubic, pokud by jste měl chuť si něco naočkovat, tak můžu v létě dodat nějaké výhony. |  |
|  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 8.4.2025 Zdravím, pane MB. Tady je stále sucho, takže monilie nemá dobré podmínky, ale časem se možná nějaká objeví. To samé s mrazem, nic co by stálo za řeč. EO roste dost topolovitě, takže mi nepřekáží. Kvetl celkem dost a o něco dříve než VP. Chuťově... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025 Díky. Ten Early Orange bohužel není odolný vůči mrazu v květu, alespoń u mě ne. Občas se stane, že ten první zralý plod (pokud vůbec nějaký přežije) má specificky aromatickou příchuť, ale ty ostatní jsou fádní. Pořád ho tady mám a ani jsem do něj... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025 Zajímalo by mě, jak by to celkově dopadlo bez toho rosení. Minulý rok stačilo všechny plody zahubit právě -2°C (-2,6°C bylo na letišti). Ty plůdky byly o něco větší, tak dva až tři centimetry, možná víc. Jak jsem psal, některé spadly až po dost... celý příspěvek > |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 7.4.2025 Omlouvám se za ty překlepy. Kdysi jsem se divil panu Vysloužilovi, že má skoro v každém příspěvku překlep a teď, když jsem dospěl do jeho let, tak jich mám snad ještě víc. Proti věku není bohužel léku. Co se týče plodomorky, tak největší záhada je ta... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 7.4.2025 Leccos zlé pro jiné dobré- snad ten skoroorkán pomůže významně naředit benzen v Hustopečích nad Bečvou
No nechtěl bych být v kůži toho strojvedoucího, který jel údajně přes ty výhybky mnohem rychleji než měl, Co se týče počasí, tak je nebývalé... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|