|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rozkvétání 2022, 30.4.2022  Nádherně kvetou třešně, višně a třešňovišně. Nejvíc se těším na Královnu Hortenzii a nově i lahůdkovou Sladkovišeň ranou. O sakurách ani nemluvím, s těch už se staly tradiční skvosty jarního kvetení. |  | Bilance 18.5 - mráz, 30.4.2022 Tohle je to vlákno, pane 228.156, zrovna v posledním příspěvku pán píše o odolnosti renglód. |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 30.4.2022 Ono, když David kritizoval Velkou ranou jako neperspektivní a překonanou odrůdu a naopak vyzdvihoval například RADKU, tak musím přiznat, to, co nebylo řečeno, že totiž Radka byla moje první peckovina, kerou jsem tady měl s vidielnými příznaky šarky.... celý příspěvek > |  | Falešný Dapple Dandy, 29.4.2022 Koupil jsem nový stromek Dapple Dandy na podzim. Teď na jaře vyrazila snad z každého pupenu "bujná kštice" listů a rozdíl od starého stromku nevidím. Květy taky stejné, jen snad s kratší stopkou. Listy jsou stejné i u ostatních švestkomeruněk. |  | Broskvoň Stark red Gold, 29.4.2022 Podobný dotaz tady už kdysi byl. Ten můj SRG má květy miskovité, ale nevím, jestli to není druhá Venus. Koupil jsem ještě jednu SRG, ale spíš jsem měl koupit osvědčené nektarinky Tenu a Harko na podnožích GF-677, které byly k mání. Malé plody bych... celý příspěvek > |  | Slivka odolná na neskoré jarné mrazy, 29.4.2022 Za sebe nemůžu sloužit. V Pardubicích mně švestky snad ještě nikdy nezmrzly. A to ani 18.5. 2012, i když v okolí Pardubic ano. Na podrobnosti si už nevzpomínám, ale je tady někde vlákno, které se inkriminovanému mrazu tenkrát věnovalo, ale na název... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 29.4.2022 Jen něco málo při podrobnějším průzkumu. Dával jsem 3x Signum. Rád bych se dozvěděl, jaká bude za Signum náhrada. KUKY si liboval, jaký je Signum výborná kombinace dvou účinných látek a bác ho, už bude končit. Co k tomu dodat. Nasyslit Signum na... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 29.4.2022 Já potřebuju jeden základní měďnatý postřik na kadeřavost, jeden postřik na moniliový úžeh a nějaký insekticid. Chci toho tak moc? Scaly, Merpany, Sercandisy a Dagonisy ať si klidně zruší, ještě jich stejně i tak dost zbude. |  | Meruňky 2022, 29.4.2022 U "dvouletky" Velity nahoře něco zůstalo, možná ideální probírka mrazem, vedlejší Bergarůž si vedl lépe i dole. Nejlépe ta Radka, ta je prakticky netknutá, tradičně i Kioto, překvapil Delice Cot. Meruněk na větších stromech bude hodně, tam mráz vůbec... celý příspěvek > |  | Francois, 18.4.2022 Františku nemám. Rich May nevyšel, tak jedině ta Sagittaria. Kvetla jako první s Maycrestem. Nějaké červnové broskve by se hodily. Měl jsem Primissimu Delbart a jak jsem si na prvních plodech broskví koncem června pošmáknul. Úplná "jalovina" to... celý příspěvek > |  |
|  | Rez hrušňová - náhrada za Baycor, 18.4.2022 Já si dlouhodobě vystačím s TALENTEM, což byla právě náhrada za Baycor. Radek doporučuje na videu Magnicur core nebo Ortivu.
Rez hrušňová
...Není-li dodržena izolační vzdálenost mezi hrušněmi a zmíněnými druhy jalovců, je třeba počítat s... celý příspěvek > |  | Francois, 17.4.2022 Něco pro pana MH. Budeš letos referovat o úrodě, Martine?
FRANCOIS je klasická žlutomasá odrůda broskvoní, která se sklízí velmi brzy v sezóně.
Jako strom má střední růst a polootevřené chování. Kvete ve stejném období jako Big Top.
Jeho... celý příspěvek > |  | Favorita Morettini 3, 17.4.2022  Ano, pane Waltře, Favorita Morettini III patří už řadu let mezi nejpopulárnější broskvoně. Je to naprosto ojedinělá sorta. Dobou zrání, kvalitou a slušnou odlučitelností pecky od dužniny, což je na červencovou sortu velká přednost. Nádherné růžovité... celý příspěvek > |  | Švestky 2022, 17.4.2022  Také Vám nádherně rozkvetly slivoně? |  | Harbel, 17.4.2022  Dobrý den. O této odrůdě broskvoně jsem si původně myslel, že je to starší broskvoň z Harrowu s názvem Harbel (le). Pravděpodobně se ale jedná o jakousi Zeigerovu tvrdku zrající dosti pozdě. Zajímavé jsou květy netradičního zbarvení. (Text přeložen... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|