Francois

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 196.17 (?)
18.4.2022 15:06

Františku nemám. Rich May nevyšel, tak jedině ta Sagittaria. Kvetla jako první s Maycrestem. Nějaké červnové broskve by se hodily. Měl jsem Primissimu Delbart a jak jsem si na prvních plodech broskví koncem června pošmáknul. Úplná "jalovina" to nebyla. yes

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 196.17 (?), 17.4.2022 21:43, zobrazeno: 429x

Něco pro pana MH. Budeš letos referovat o úrodě, Martine?

FRANCOIS je klasická žlutomasá odrůda broskvoní, která se sklízí velmi brzy v sezóně.
Jako strom má střední růst a polootevřené chování. Kvete ve stejném období jako Big Top.

Jeho velikost je velmi dobrá pro dobu zrání a jeho produkce je velmi dobrá.

Jeho chuť je střední a má nízký obsah cukru, jako je tomu u většiny raně dozrávajících odrůd.

Barva slupky plodu je červená na 70 % povrchu.

Vzhledem k jeho citlivosti na PPV virus se doporučuje pěstovat v oblastech, které nevykazují extrémní podmínky ohledně tohoto problému.

host - 213.137 (?), 18.4.2022 12:44

Sám jsem zvědav co z malého stromku vyleze, je raně kvetoucí o několik dní a zdá se že zatím přežil všechny mrazové noci.

Nasazené květy má i stromek sagittaria, u které je doba kvetení jistější - pozdější jako ostatní broskve. Podle tabulek by obě měly zrát jako Leskora smiley  MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 196.17 (?), 18.4.2022 15:06

Františku nemám. Rich May nevyšel, tak jedině ta Sagittaria. Kvetla jako první s Maycrestem. Nějaké červnové broskve by se hodily. Měl jsem Primissimu Delbart a jak jsem si na prvních plodech broskví koncem června pošmáknul. Úplná "jalovina" to nebyla. yes

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz