|
Příspěvky uživatele - 120.64
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hlávkový salát, 4.5.2019 Vaše zeleninové záhony by měly sloužit jako vzor pro ostatní záhony |  | Klíčení jablka ze semene, 2.5.2019 Chtělo by to mít intuici a cit pro odhad vlastností semenáčků, získané zkušenostmi, jaké měli lidoví šlechtitelé, kteří klidně vytrhali tisíc semenáčků a ponechali růst pouze jeden nebo dva, ze kterých mohli představit veřejnosti novou zajímavou... celý příspěvek > |  |
|  | Česnek ze semen, 1.5.2019 Pokud Vás zajímá zkratka přímo k semenům, zkuste Google. Nicméně teď ty semena stejně nikdo nebude mít, takže nejrychlejší (ikdyž ne jistá) je ta cesta si je vypěstovat, kterou popisuju.
Tu cestu popisujete kde? |  | Česnek ze semen, 1.5.2019 Nejen že se to o česneku traduje, že semena nevytváří, ale česnek kuchyňský opravdu semena nevytváří v obvyklých pěstitelských podmínkách, na rozdíl např. od okrasných česneků nebo Medvědího česneku. Proto se znovu ptám, jak se vám podařilo získat... celý příspěvek > |  | Česnek ze semen, 1.5.2019 Tak to je jiná, to se nechám rád poučit. Jak jste sehnal semínka kuchyňského česneku? |  | Česnek ze semen, 1.5.2019  Škoda, jak se říká, by byla každého dobrého člověka Česnekové pacibulky se dají vysévat na podzim, ve stejném termínu, jako pro sázení stroužků. A to pravé, ty co jsou po mojí pravé ruce i levé, ty co jsou po mojí levé ruce v době výsevu |  | Česnek ze semen, 1.5.2019 Proč ne venkovní výsev a proč jste nevysel také levá semínka? |  | Cerv v kmeni topazu, 29.4.2019 To asi bude Martináč hrušňový, jehož housenky se živí listím. |  | Mandloň jako podnož pro meruňku?, 21.4.2019  Na mém mandloňovém semenáčku se letos (třetím rokem) objevily první květy. Fotka je z úterý 16.4. Současně kvetoucí květy meruňky spálil ranní mrazík, ale mandloňové květy vypadaly nepoškozené až do opadu okvětních lístků. Nyní mi vyklíčila další dvě... celý příspěvek > |  | Cerv v kmeni topazu, 11.4.2019 Ještě jednou píšu k tomuto tématu. Konečně se mi podařilo najít něco přesně pro nás - Poradna rostlinolékaře: Jak na drvopleně, který ničí ovocné stromy?
Podle snímku a popisu v článku patří nažloutlá housenka k drvopleňi hrušňovému... celý příspěvek > |  |
|  | Cerv v kmeni topazu, 11.4.2019 Hodně nepříjemní parchanti jsou tihle drvopleňi, bělokazi a drtníci. No nic nenadělám, je to další důvod, proč budu natírat kmínky a silné větve vápenným mlékem. A všechny motýlky a jiný hmyz, který naleznu na stromcích, budu raději ihned... celý příspěvek > |  | Cerv v kmeni topazu, 10.4.2019 Před týdnem jsem takovou housenku jako je na snímku, objevil v kmínku Rubínu. Uříznutí kmínku "na pahýl" bylo nezbytné. Stejným škudcem mám napadený mladý kmen Angoldu, kde jsem se snažil o zásahy do otvoru, ze kterého vypadávaly trus a/nebo drtinky,... celý příspěvek > |  | Golden Delicious Smoothee, 12.3.2019 Podle této stránky načervenalé líčko nemá, je údajně odolnější proti rzivosti slupky, ale se strupovitostí to bude zřejmě stejné jako u ostatních klonů GD.
|  | Z kvasu se nic nevypalilo, 9.3.2019 Voní vrácené sudy po ovocném kvasu nebo jsou cítit kysele, jakoby po octu? |  | Citrónové zimní, 5.3.2019 Dalo by se říct, že Citronové zimní má tuhý kořínek a možná že i více typů, protože již František Pixa ve svém Klíči štěpařském r. 1848 o něm píše, že "nezasluhuje žádného rozmnožování", zatímco Karel Kohout o sto let později doporučuje: ... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|