Příspěvky uživatele - 112.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jarní řez po Šittově řezu, 15.3.2017
Je to mladý stromek, těch štětek je jen několik, přehuštění rozhodně nehrozí. Když je odstraním až po odplození, nebude to na újmu pro vytváření nových výhonů / na nevhodných místech? A pokud by se zadařilo, zvládne mladý stromek uživit tolik plodů?
Výsadba do skleníku, 15.3.2017
O 0°C. Flaška, pokud vůbec vydává nějaké zaznamenatelné teplo, tak rozhodně ne do boku, ale nahoru. Nemluvě o tom, že akumulační kapacita zeminy je nesrovnatelně vyšší než kapacita lahví, takže pokud se nějakým teplem rostliny můžou ohřívat, tak... celý příspěvek >
Jarní řez po Šittově řezu, 15.3.2017
Vloni jsem provedl Šittův řez (nyní cca 4letá meruňka), což způsobilo, že se na každé větvi vytvořila 3 až 4 výhonová košťata obsypaná květními pupeny. Jaký bude nyní správný postup při jarním řezu? Mám všechny výhony odstranit a ponechat vždy jen... celý příspěvek >
Pomoc s identifikací jehličnanů a keřů, 13.3.2017
Ale takto vám to vydrží pár let, a pak to postupně vše začnete likvidovat, protože se nevlezou vedle sebe. Dělá to tak i moje matka a já to nedokážu pochopit. Kupuje prý zakrslé odrůdy stromků a keřů, přesto jí velmi rychle vyrostou na dvojnásobek... celý příspěvek >
Semenáčom hnednú listy, 13.3.2017
Pak těžko říct - vyšší nekolísavé teploty nad 20°, malá/velká zálivka, málo světla... co mám zkušenost, tak zaseté na podzim venku v zemi rostou od jara spolehlivě a listí jim neopadává.
Semenáčom hnednú listy, 13.3.2017
Obávám se, že je pěstuje doma (nedávno jsem tu zaznamenal takový příspěvek). Pak to asi ani jinak dopadnout nemůže, jabloň nejde přeučit na stálezelený neopadavý strom.
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 10.3.2017
Ano, je to tak. A to se jedná o zhýčkanou Evropu, a i tu je pro většinu nepřekonatelný problém, kdyby měli platit třeba jen dvojnásobek za pracně získané produkty bez použití chemie - rostlinných či živočišných. Dokážete si představit nepoužívání... celý příspěvek >
Co se starou zahradou ve svahu?, 10.3.2017
Taky jsem si říkal, proč rušit terasy. Na vaši otázku - ani tráva, ani kůra. Naopak bych zvýraznil kamenné zídky, udělal jich víc a vyšší, a tyto terásky bych srovnal do vodoroviny. Svažitý terén se nehodí na nic jiného než na trávník a nějaký ten... celý příspěvek >
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 9.3.2017
Paní N.K., bez chemické ochrany plodin by se nevypěstovalo vůbec nic. Od obilí a brambor počínaje, a meruňkami a broskvemi konče. Takže si to trochu srovnejte v hlavě, jak chcete uživit planetu bez chemické ochrany? Dříve to šlo, protože bylo míň... celý příspěvek >
Asijská hrušeň - proč nepřežila?, 8.3.2017
Z této fotky mi přijde naprosto v pořádku. Jak praví Stopařův průvodce: NEPROPADEJTE PANICE!
Už vám leze podzimní česnek?, 8.3.2017
"Ale jaksi mi uniká, jejich smysl" Ano, toto vlákno nemá žádný smysl. Ale co má? Jaký smysl má zahrádkaření? Jaký smysl má vůbec život? Takže asi tak, nechal bych to být...
Už vám leze podzimní česnek?, 8.3.2017
Ne, ani náhodou, když teprve minulý týden kompletně rozmrzla zem. Jen dobře, není kam spěchat, loňského máme ještě habaděj...
Řez broskvoně, 7.3.2017
Uvedu vám konkrétně na tomto příkladu, co je napsáno v knížkách a internetu: výchovný řez - ponechají se 4 kosterní větve, které budou tvořit kotlovitou korunu. Krátký řez - ponechá se horní výhon s 10 květními pupeny a spodní čípek s dvěma pupeny,... celý příspěvek >
Řez broskvoně, 7.3.2017
Mě by třeba zajímalo, jak na několikaletém stromku správně provést krátký řez a jak pak takový stromek vypadá. Teorii znám, ale video by mi dalo nesrovnatelně víc. A takové jsem nikde nedohledal.
Novy travnik, 6.3.2017
Nesouhlasím. Rozprostřít 2 vozejky na ploše 200 m2 smysl nemá - znamená to ohromnou pracnost s nepostřehnutelným výsledkem. Buďto je půda těžká a je potřeba dodat písek v odpovídajícím poměru k jejímu vylepšení, nebo je dostatečně písčitá a dodávat... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika