|
Mošt chytá plíseň - kde je chyba?, 12.11.2018 Tak mošt s kolečkem plísně bych rozhodně nepil, stávalo...
*
To bych chtěl upřesnit:
Byl to jev ojedinělý a v láhvích s úzkými hrdly.(Do jiných jsem mošt nedával). Zárodek té plísně byl v hrdle a velikosti zápalkového dřívka nebo její... celý příspěvek > |
 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 12.11.2018 Naozaj si myslíte že ak meriate vykysnutý kvas refraktometrom, a ukáže vám hodnotu 11°Brix..tak je v ňom ešte 11 kilogramov cukru/100L???
Tohle tady nikdo nikdy netvrdil.
Jen to, že je to údaj orientační a k nějakým přesným analýzám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mošt chytá plíseň - kde je chyba?, 9.11.2018 Obsah CO2, nějaké tlakování apod., mi přijde pro domácí moštování, sterilizaci, zavařování jako úplná blbost...
Rafael. |
 |
Mošt chytá plíseň - kde je chyba?, 9.11.2018 Ten nedostatek vzduchu, kyslíku, v láhvi vypadá celkem rozumně. Plísně apod. asi nemají šanci se v takovém prostředí množit a dál škodit a znehodnocovat výrobek.
Takže to občas se objevicí se kolečko, zárodek nějaké plísně by snad nemělo být... celý příspěvek > |
 |
Mošt chytá plíseň - kde je chyba?, 8.11.2018  Jsem už tady propagoval Brutary apod. pro rychlé, levné a efektivní pasterizace většího množství moštů. Díky tomu kohoutu a pak, že šum, pěna se drží nahoře...
Zpočátku jsem předehříval pivní, minerálkové láhve, korunkové uzávěry, ale časem jsem... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z moštu, 7.11.2018 Nevím jak Vy, ale já mám bublátka zasunuté v měkké pryžové hadičce.
A jak potřebuji zjistit těsnost mezi sudem a víkem tak do ní vší silou ústy fouknu a případná netěsnost jde slyšet a identifikovat i její místo.
Rafael. |
 |
Koupě automatické pálenice, 6.11.2018 Honzo, to míchadlo tomu moc nepomůže. Musíte opustit hlavně tu slepou uličku s tím "mezidnem"!!!
A použít nějaký normální způsob ohřevu.
*
Proti tomu Vašemu nápadu je kdysi rozšířená mlékarénská konev ve vodě v zemědělském pařáku nahoře... celý příspěvek > |
 |
Koupě automatické pálenice, 6.11.2018  Janča uvádí ve svých dvoupláštích max. přetlak 0,49 bar. Obrázek asi nebude moc čitelný, tak si ten prospekt stáhněte z webu kovodel.cz
Někdy je dobré místo laborování zkopírovat komerční výrobek anebo se jim inspirovat.
Rafael.
|
 |
Za kolik prodat slivovici, 5.11.2018 Nevím, nepil jsem, tak nemůžu posoudit, ale myslím si, fact si jen myslím, že je to jen nějaký jeho marketing. Jelínek...
Takový valašský ve stylu švestka-trnka apod. Ale nemůžu to nijak potvrdit.
*
Ale jinak mám s trnkami bohaté zkušenosti.... celý příspěvek > |
 |
Za kolik prodat slivovici, 5.11.2018  Trnka vůbec není švestka. A výroby z ní jsou úplně jiné a domácích švestkovin nepodobné. (Prunus spinosa).
Vhodné i na vína a likéry. Vlastně na rozdíl na švestek úplně na vše. Teda mimo sběru.
Rafael z Valaškého království. |
 |
|
 |
Koupě automatické pálenice, 5.11.2018  Nic tím nemyslím, nic tím ani nechci říct. Berte to je to jen námět k úvaze a zamyslení se nad efektivním ohříváním a přenosem tepla v dvoupláštích:
Rafael. |
 |