|
Pálivost brambor - Laura, 22.8.2019 Laura jsem pěstoval předloni, ale pálivá chuť rozhodně nebyla. |
 |
Dešťová voda, 12.5.2019 Letos mi ani jednou se nedoplnila bečka. A to mám sudy pod 6-ti svody.Mám jen naplněno 5 sudů z 16. Z jaké plochy střech jsem ještě neměřil. Budu muset změřit plochu všech střech. |
 |
|
 |
Konopí, 2.4.2019 Danielo, také pěstuji konopí, pravě proti molicím a mšicím ve skleníku. Funguje to perfektně. Molice jdou na konopí a na ostatní rostlinky nejdou. Ty sazenice konopí musím často obnovovat, protože dlouho nevydrží mohutný nápor molic.
|
 |
Modřenec ostříhání, 2.4.2019 Člověk se učí celý život a sbírá zkušenosti. Já bych to nechal asi tak, jak to je. Je sucho, tak aby to nevysušilo slunko. Třeba někdo jiný poradí lépe. |
 |
Kvas přes zimu, 12.2.2019 Viz vlákno Stojanek na cedění kvasu
|
 |
Tchor, kuna, jezevec?, 7.2.2019 Vypadá to na kunu. Vyguglite si kunu a její stopy. Asi cítila krtka nebo myš. |
 |
Česnek 2018/2019, 30.1.2019 Díky Bohu už nasněžilo, takže je česnek pod sněhem! |
 |
Česnek 2018/2019, 24.1.2019 Nechci zakládat nové téma! V naší oblasti ZL 191m.m napadlo trochu sněhu, potom roztálo a nyní nastaly holomrazy. Podle webu- viz odkaz (napajedláci.cz) - je teplota půdy v 5cm -1,2°C, v 10cm -0,6°C. Doufám, že česnek přežije a nevymrzne.... celý příspěvek > |
 |
Tvrdá kůže na bůčku, 27.12.2018 To bych neřešil.Je to kůže. Odkrojím bůček, zbyde tvrdá kůže. Tu pokrájím, dám hafanovi, jako lahůdku, větší kus na hraní, nebo pokrájím na drobné kostičky a dám slepicím. |
 |
Stojanek na cedění kvasu, 13.12.2018 Proč cedíte kvas mi není známo? |
 |
|
 |
Opatření v sadu proti suchu, 12.12.2018 Téma od září! Nepomohlo by Petrovi z H. vyrýt po vrstevnici hlubší brázdu, která by zadržela vodu a částečně ji donutila vsakovat do půdy pokud pršelo.
|
 |
Mohu sklízet rané brambory na podzim?, 20.11.2018 Pan Vysloužil nepochopil! Při sklizni v červenci a nevzešla ani jedna DO PODZIMU, natož ani do jara!!! |
 |
Otvor ve žlábku zeláku, 19.11.2018 Světe div se! Já víko na zelák,, nakoupil " ve sběrném dvorku. |
 |
Mohu sklízet rané brambory na podzim?, 19.11.2018 Já bych to neriskoval, ale za pokus to stojí! Aspoň 2 chrásty. U ranných brambor nať uschne a co se dál bude dít? Pokud bude dlouho mokro hlízy zhnijí! Pokud bude sucho jako letos- tak nevím! Tzv. matečné z nich asi nebudou, jedině když je v... celý příspěvek > |
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 31.10.2018 Dělám to také tak jako Kuky! |
 |