|
Příspěvky uživatele - 215.26
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nemoc paprik, 6.7.2008 No, já to vzal 2x přípravkem Biool (na mšice, svilušky...) a 2x Bioton (na plísně) postupně v průběhu asi 2 týdnů. Nyní je stav takový, že původně svinuté a flekaté lístky zůstaly svinuté a flekaté, ale již se objevili lístky nové, ty rostou jsou už... celý příspěvek > |  | Červený rybíz - invaze mšic, 17.6.2008 ???
Též nyní používám (špenát, rajčata, papriky, ....) . Takže změnit. Za nějaký insekticidní ksindl? |  |
|  | Nemoc paprik, 11.6.2008 K nasr.. štvání to je, ale beru to tak jako vy... chybami se člověk učí. Letos jsme toho zasadili a zasázeli takový druhový kvantum, že to tu je jak v zelinářství. Samozřejmě že ve skrytu duše věříme, že nám vše vyroste, všichni puknou závistí a my... celý příspěvek > |  | Nemoc paprik, 10.6.2008  Vypadá to takhle nějak jako to mám já (viz fota)? Navíc se mi k tomu objevují černé skvrnky, papriky (rostliny) vůbec nerostou, jak jsem je tam před 2-3 týdny zasadil, tak tam jsou.
Prodím, poraďte někdo co s tím, vypiplal jsem si 20 sazeniček a... celý příspěvek > |  | špenát a mšice, 4.6.2008 Když už jsme u špenátu. Máme špenát už pěkně velký, ale teď se nám vnitřní listy začaly svinovat dovnitř. Tak jsem na to mrknul a hle... plno mšic. Můžete mi poradit jak se jich zbavit? Možná by to šlo chemicky, ale... to mám každej list rozbalit a... celý příspěvek > |  | Kuna, 25.5.2008 No, kuna je krapet větší :o)
Ale jestli nemáte slepice a nijak jinak Vám neškodí, tak se s ní dá v pohodě žít. My máme na půdě taky rodinku. S kocourem se tolerují, nám neškodí, tak ať si tam bydlí. |  | Sázení, 24.5.2008 Ti černí broučci jsou nejspíše dřepčíci (když je chcete chytit, odskočí pryč). Docela dobrá finta na ně je koupit žluté lepové desky (co se věší na stromy proti škůdcům) a třeba jednou dvakrát denně jimi přejet těsně nad vršky listů těch ředkviček.... celý příspěvek > |  | Kuna, 23.5.2008 No vidíte, tak to jste si odpověděl(-a) sám(-a). Pozná se to třeba právě podle toho černého podlouhlého trusu. |  | Jak založit nový záhon, 23.5.2008 Nevím, jestli by to mělo nějaký význam, dávat ho dospodu. Ale písek se přimíchává přímo do zeminy, jedná-li se o těžkou (jílovitější) půdu, aby se zlepšila její kvalita. A taky např. cibule má ráda takovou sypčí písčitou zeminu, tak tam bych... celý příspěvek > |  | Ředkvičky, 16.5.2008 Jsou-li to velké díry, pak nejspíš slimák, jsou-li to malé dírky hustě poseté po celých listech, bude to asi dřepčík (při pozorném shlédnutí je vidět malý černý brouček) |  |
|  | Hnojení zeleniny při vegetaci, 15.5.2008 Zajímavé... Děkuji.
Rozrazilu a ptačince máme plný cestičky. Kopřivy kolem dokola. A pak taky fialové zběhovce a v prostřed pole kolo nesmrtelnýho pcháče |  | Hnojení zeleniny při vegetaci, 15.5.2008 Máte pravdu, cibule tolik co brambor nemáme, to je bez diskuze
Máme (zatím) dvě políčka po 1 áru + malý pařníček a bylinkovou zahrádku. Na jednom z těch políček máme vždycky brambory, na druhém to ostatní. Ale i tak se mi zdá, že opakovat brambory... celý příspěvek > |  | 1000 litrová nádrž od Rondapu - ohřev užitkové vody, 15.5.2008 Na zahradě u našich máme nádobu na vodu k zalévání zahrady, což byla původně cisterna za traktory, s kterou se provádějí postřiky na polích. Celé je to z nějakého sklolaminátu a má to taky asi 1000 litrů. Tatík dřívě dělal u ACHP a když tenhle... celý příspěvek > |  | Hnojení zeleniny při vegetaci, 15.5.2008 Takže rozumím-li dobře, mohl by být tento postup správný?:
Na podzim zreju, nemám-li hnůj, nehnojím. Na jaře záhony upravím, přídám navrch vrstvu kompostu (případně kdo není proti umělým hnojivům, přidá třeba Cererit) a mírně zapravím do původní... celý příspěvek > |  | Třešeň - co je to za škůdce?, 15.5.2008  Dneska jsem objevil takovýhleho broučka na listech třešně a v listech jsou od něho vyžraný dost velký díry. Taky jsem zároveň s tím objevil v už malých zelených třešních dírky. Nevím, jestli to souvisí s tímto broučkem či je to něco jiného (vrtule?).... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|