Nemoc paprik
|
|
|
|
host - 215.26 (?) 6.7.2008 10:16
No, já to vzal 2x přípravkem Biool (na mšice, svilušky...) a 2x Bioton (na plísně) postupně v průběhu asi 2 týdnů. Nyní je stav takový, že původně svinuté a flekaté lístky zůstaly svinuté a flekaté, ale již se objevili lístky nové, ty rostou jsou už OK. Celé rostlinky už vypadají mnohem líp, jsou sytě zelené, rostou a některé z nich už i bohatě kvetou. Přesto ta velikost není taková, jakou bych si představoval, tím "napadením" se to řádně opozdilo. Uvidíme, jak dál, poreferuji.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.121 (?), 8.6.2008 20:48
Pěstuju papriky už několik let, ale letos poprvé mi také se vrcholy paprik začaly kroutit a zakrňovat. Něktré kvetou, ale většina uplně vyslepla. Dělá to i dalším zahrádkářům. Stříkali jsme to proti žravým a savým, ale nic se neděje. Taky potřebuju poradit. J.Heda
|
|
|
|
|
|
|
Jarda H. - Bronzový Zahrádkář (63) - 215.26 (?), 10.6.2008 22:26
Vypadá to takhle nějak jako to mám já (viz fota)? Navíc se mi k tomu objevují černé skvrnky, papriky (rostliny) vůbec nerostou, jak jsem je tam před 2-3 týdny zasadil, tak tam jsou.
Prodím, poraďte někdo co s tím, vypiplal jsem si 20 sazeniček a jestli půjdou všechny pod drn ......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarda H. - Bronzový Zahrádkář (63) - 215.26 (?), 11.6.2008 10:48
K nasr.. štvání to je, ale beru to tak jako vy... chybami se člověk učí. Letos jsme toho zasadili a zasázeli takový druhový kvantum, že to tu je jak v zelinářství. Samozřejmě že ve skrytu duše věříme, že nám vše vyroste, všichni puknou závistí a my pro zeleninu celej rok do obchodu nepůjdeme Jenže skutečnost bude asi jiná. Ale čemu se dařit nebude, to nám bude motivem k zamyšlení, jak to přiští rok zařídit, aby se dařilo. Člověka to nutí, aby zkoušel nové a nové věci a stále se učil. A to určitě i za bohatého využití rad ze zdejšího fóra, za což všem zúčastněným patří dík.
A propós: Edíkovi se daří skvěle, a když nevřeští tak i rodičům Včera mu bylo 6 týdnů a stále by sosal, takže váží 4,30kg (od porodu +1,3kg). Děkujeme za optání.
|
|
|
|
|
|
|
host - 66.167 (?), 20.6.2008 16:35
dobrý den. přesně tak jak je na obrázku mi to dělají papriky také. spodní listy jsou krásné a vrcholky mi začaly kadeřavět, kroutit a zakrňovat.někdo mi poradil postříkat mulsifanem proti škůdcům, ale žádné tam nejsou.teď se mi dokonce začínají rulovat do trubičky a lístky jsou do stříbrna.už jsem vyzkoušela i výživu na list a nic. Božena
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.26 (?), 6.7.2008 10:16
No, já to vzal 2x přípravkem Biool (na mšice, svilušky...) a 2x Bioton (na plísně) postupně v průběhu asi 2 týdnů. Nyní je stav takový, že původně svinuté a flekaté lístky zůstaly svinuté a flekaté, ale již se objevili lístky nové, ty rostou jsou už OK. Celé rostlinky už vypadají mnohem líp, jsou sytě zelené, rostou a některé z nich už i bohatě kvetou. Přesto ta velikost není taková, jakou bych si představoval, tím "napadením" se to řádně opozdilo. Uvidíme, jak dál, poreferuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.34 (?), 27.5.2011 0:45
Máme krásné papriky, ale něco se nám na nich objevilo. Zdá se, že to není živočich, ale spíše choroba. Poradíte mi někdo co s tím? Naskenovala jsem list, doufám, že to bude dost detailní..Díky za každou radu. Anna.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.228 (?), 10.5.2013 15:31
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat k výše uvedenému dotazu s připojenou fotografií od paní Anny. Nenašla jsem nikde odpověď či žádnou reakci na její dotaz. A vypadá to, že mám zřejmě stejný problém jako ona. Na spodní straně listů paprik se mi u některých rostlinek objevují ty samé hrbolky. Jako škůdce to ale opravdu nevypadá. Je to spojené s listem. Papriky zkouším letos pěstovat poprvé, takže o žádných jejich nemocech či škůdcích nemám ani ponětí. Vysadila jsem si ze semínek tři druhy - červené kápie - u těchto se to zatím neobjevilo a pak beranní rohy, ostré i sladké - a u obou rohů, ale zatím pouze u některých sazeniček, už se tyto výrůstky na listech objevili. Nevíte náhodou někdo, o co se jedná a jak se toho zbavit? Děkuji za odpověď - Hanka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|