Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvas bez lihu, 1.2.2020
V případě dvoukotlového systému řeči, že paleničář zapoměl zavřít ventil je zcestný neboť po cestě ze surovinového kotle přes chladič, epruvetu a sběrné nádrže lajtru žádný takový ventil není. Přečtěte si ještě jednou: ...že páleničář... celý příspěvek >
Jakou broskvoň do vyšších poloh, 31.1.2020
Moje zkušenosti jsou podobné. O rozdílné citlivosti pdle tvaru květů se všude píše, ale já rozdíly nevidím. Když přijdou jarní mrazíkly a broskvoně udrží jen pár plodů, obvykle dopadne relativně nejlíp Favorita M III s miskovýi květy.  ... celý příspěvek >
Lana nová slivka z Čačaku, 30.1.2020
Škoda, že po 40 letech testování se paní Světlana nevyjadřuje k pěstitelských nárokům a náchylnosti na šarku. Že je švestka šťavnatá a dá se jíst, je jistě cenný údaj, ale chtělo by to víc. I tak díky (panu Fialovi?) za zprávu.
Jakou broskvoň do vyšších poloh, 30.1.2020
Experimentovat můžeme s čímkoli. Pro praxi ale vidím - než hledat odrůdu či kombinaci s podnoží - radši správně vybrat, případně upravit samotné stanoviště na zahradě. Vyjma extrémně pozdních odrůd nejsou broskvoně přehnaně náročné na sumu teplot.... celý příspěvek >
Jakou broskvoň do vyšších poloh, 30.1.2020
Na odolnost některých odrůd broskvoní proti mrazu jsem přestal věřit. Pěstuju asi 15 odrůd v místě, kde se jim nedaří. Když květy a plůdky náhodou nezmrznou, je tolik broskví, že z nich musím pálit destilát. Když zmrznou, (což je tak 3x za 5 let),... celý příspěvek >
Palenka z vína, 29.1.2020
Kde jste to slyšel o tom výbušném plynu? Při hašení vápna uchází tak akorát vodní pára, pokud se příliš zahřeje. Což nehrozí, vápna se do kvasu přidává oproti jeho objemu jen malém množství. Bod varu kyseliny sírové je nad destilační teplotou, do... celý příspěvek >
Topení dřevem z palet, 29.1.2020
Některé palety mají mezi dvěma vrstvami desek špalky z dřevotřísky. To je opravdu smrad. Samotné paletové dřevo při hoření nesmrdí.      Kdyby výobce palet dřevo impregnoval, tak by se asi pochlubil barvou, podobně jako u... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Ta představa je víc než reálná. Pokud pochybujete, zadejte si do vyhledavače třeba "Co způsobuje zahřátí kompostu?" a koukněte, kolik odkazů Vám vyleze. Všechny, které se k tomu vyjadřují,  říkají že mikroorganizmy.  Když jste napsal... celý příspěvek >
Douzeni koupeneho uzeneho, 26.1.2020
Je tady o tom dlouhé vlákno. Vyjádřil jsem se 25.9. 2014 a řekl bych to samé. Douzení má smysl jen jako zahřátí dané uzeniny (a snad mírné ovonění kouřem). Tedy spíš vyšší teplotou - 70 - 80 st. Doba prohřátí samozřejmě záleží na velikosti a tvaru... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Nevyčerpalo se téma, nýbrž argumenty. Kdyby ubiquitní bakterie přežívaly vysoké teploty, nepasterizovalo by se mléko při těch asi 62°C Jenže mléko není kompost. Kdybyste zelenou hmotu - fazolky, hrášek, kapustu - zavařoval na 62 stupňů, tak... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Nevím, proč sem pořád pletete ten tabák a jeho oxidázy. Bavíme se snad o kompostu a rozkladu trávy. Já říkám - ostatně jako všechny články o kompostování, že tu horkou fázi (i všechny další) mají na svědomí mikroorganizmy. A Vy jste tvrdil, že... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Pokud se tráva rozehřeje na teplotu, kdy se v ní uvaří vejce, tak to opravdu nedějají mikroorganismy... Mýlíte se.  Existují mikroorganizmy, které žijí při ještě vyšší teplotě.  Třeba zde:  Časopis Nature Communications... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Ze sudu začal zvolna unikat CO2, takže bude možno vzniklou směs v březnu zarýt Proti postupu, který popisuje Mimmo, nelze nic namítat. Někteří zahradníci dokonce zarývají rovnou to shrabané listí. Možná by chtělo prozkoumat, jaký je ve výsledku... celý příspěvek >
Zakalená část pálenky, 26.1.2020
Nevezme vám to uhlí i část chuti a aromatu slivovice?
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Zkrátka nic nenutí zemědělce (myšleno velké podniky) starat se o budoucí kvalitu a potenciál půdy. Myslím, že na vině je skutečnost, že řada zemědělských firem podniká na půdě, která jim nepatři. Soukromý zemědělec hospodařící na vlastním poli má... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika