|
Koncentrace, 21.8.2008 Dobrý den, myslím, že zahrádkáři používají spíše postřikovače než rosiče. U rosičů jsem četl, že se má koncentrace zdvojnásobit a aplikovat předepsané množství látky na určitou plochu.
Lepší je, když je koncentrace uvedena v %, a to na malých... celý příspěvek > |
 |
Univerzální postřik, 18.8.2008 Zajímavé! Ale je zvláštní, že tam uvádějí streptomycin a methoxychlor. |
 |
|
 |
může se teď něco sázet, 25.7.2008 To je odrůda cibule, která skutečně přezimuje a příští rok je dříve než sazečka. |
 |
může se teď něco sázet, 25.7.2008 Je nejvyšší čas na setí mrkve, ale nyní se seje raná, ne pozdní! |
 |
Poškození listů, 14.7.2008 Stolní odrůdy mají u těchto přípravků stejnou OL!!! |
 |
Světlušky, 27.6.2008 Třeba to byla světluška. Ve skutečnosti nevypadá moc pohádkově. |
 |
meruňky potlučené kroupami, 27.6.2008 Nás postihly kroupy asi před měsícem a teď v pondělí 23. 6. ve středu jen lilo. Druhé kroupy zničily zeleninu /cibule je odepsaná/ a ovoce. Jablka jsem hned ten den postříkal Baycorem, zbytky zeleniny a brambor Ridomilem. Jablka, co mají otevřenou... celý příspěvek > |
 |
třešnoví červi, 26.6.2008 Ty kupované, /hlavně ze supermarketů/ jsou kdovíodkud dovezené. Nesmí se trhat příliš zralé, Chladí se a cestují. Proto chuťově nic moc. Stříkají se pravidelně - Decis, Calypso. |
 |
choroby lipy, 25.6.2008 Způsobují to mšice, výměšky jsou sladké, po zaschnutí lesklé a časem na nich žijí černě /houby/. |
 |
preventivní postřik?, 24.6.2008 Kuprikol taky. Myslím, že domácí i chemicky ošetřovaná zelenina je méně jedovatá, než ta kupovaná. Dodržíte a překročíte ochrannou lhůtu. Do Evropy se dováží kvanta rajčat z Kanárských ostrovů. Pěstují je tam v rozsáhlých hangárech z řídké tkaniny.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
preventivní postřik?, 24.6.2008 Dobrý den, používám od začátku července několikrát Ridomil Gold, nebo Ortiva každých 14 a postupně 10 dnů. Výhodou je krátká OL /3 dny/. Protože nám to hodně včera poničily kroupy, tak jsem už první postřik provedl taky včera. |
 |
Výpočty postrekovej kvapaliny - stanovenie plochy, 20.6.2008 Já bych to moc nedramatizoval. Používám doporučenou koncentraci a postřikuji jak se říká, do skanutí. Čili než se začnou tvořit čůrky. |
 |
Co je to za škůdce?, 20.6.2008 Může to být květopas jabloňový, brouček. Rád zimuje v lesích. Napadá ale nerozvinutá poupata. Ta zastaví vývoj, zčernají a v nich žije larva. používá se Mospilan, Calypso, Decis, Karate... |
 |
hnojení jabloní i jiných ovocných stromů, 20.6.2008 Cererit a podobná hnojiva mají vyvážené složení pro ideální plodinu a půdu. Při opakovaném používání se zbytečně zvyšuje v půdě množství fosforu a draslíku. Dusík je pohyblivější. Proto, když chcete uměle hnojit, jednou za jeden až dva roky... celý příspěvek > |
 |
Jak jste na tom s kadeřavostí?, 16.6.2008 Já mám letos pokoj, /Syllit a Kuprikol už od ledna/. Možná zkusit postřik Kuprokolem už v listopadu. I když na podzim nad tím mávnete rukou /ale na jaře je to zase dokola/. Letos jsem koupil stromek, už narašený a nemá ani náznak kadeřavosti. Podle... celý příspěvek > |
 |