preventivní postřik?

host - 75.136 (?)
24.6.2008 13:53

Kuprikol taky. Myslím, že domácí i chemicky ošetřovaná zelenina je méně jedovatá, než ta kupovaná. Dodržíte a překročíte ochrannou lhůtu. Do Evropy se dováží kvanta rajčat z Kanárských ostrovů. Pěstují je tam v rozsáhlých hangárech z řídké tkaniny. Co by se asi stalo, kdyby se jim do toho dala plíseň! Takže naše dva nebo tři postřiky jsou jako nic. Jen doufám, že přípravky u nás koupené nejsou falešné /např. z Asie/. To je problém celosvětový a třeba ve Španělsku konkrétně taky. Napodobeniny mohou obsahovat cokoliv.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 186.113 (?), 24.6.2008 11:07, zobrazeno: 12892x

Chtěla bych se zeptat zda někdo z vás provádíte preventivní postřik proti plísní na okurkách a rajčatech? Chemii zrovna nemusím, ale na druhou stranu bych chtěla také něco sklidit a pochutnat si na domácích. Jestli něco používáte napište prosím čím a kdy provést. Na rajčatech už mám nějaké plody, okurky teprve začínají kvést. Mám je venku.Předem mockrát děkuji Bohuna

host - 76.122 (?), 24.6.2008 13:08
Ne. S trochou štěstí se vám tam zabydlí symbiotické houby které naopak rostliny chrání a vyživujou. Obávám se že postřik by je zničil.

host - 75.136 (?), 24.6.2008 13:15

Dobrý den, používám od začátku července několikrát Ridomil Gold, nebo Ortiva každých 14 a postupně 10 dnů. Výhodou je krátká OL /3 dny/. Protože nám to hodně včera poničily kroupy, tak jsem už první postřik provedl taky včera.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 24.6.2008 13:18

Na rajčata klasický Cupricol (soli mědi jsou poveleny i v "eko" zemědělství v e spolkové republice) funguje to opravdu spolehlivě, jinak asi mám smůlu, ale kdykoliv jsem rajčata nepostříkal odebrala se na Pravdu boží..

host - 75.136 (?), 24.6.2008 13:53

Kuprikol taky. Myslím, že domácí i chemicky ošetřovaná zelenina je méně jedovatá, než ta kupovaná. Dodržíte a překročíte ochrannou lhůtu. Do Evropy se dováží kvanta rajčat z Kanárských ostrovů. Pěstují je tam v rozsáhlých hangárech z řídké tkaniny. Co by se asi stalo, kdyby se jim do toho dala plíseň! Takže naše dva nebo tři postřiky jsou jako nic. Jen doufám, že přípravky u nás koupené nejsou falešné /např. z Asie/. To je problém celosvětový a třeba ve Španělsku konkrétně taky. Napodobeniny mohou obsahovat cokoliv.

host - 76.122 (?), 24.6.2008 16:44
To asi ano, my už je pěstujeme roky bez jakýchkoli postřiků a nepamatuju se že by někdy odešly.

host - 76.122 (?), 24.6.2008 16:50
A jak je to tedy s podhoubím? Logicky ho přece musí zničit, nebo ne?

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 105.251 (?), 24.6.2008 19:52

Několik roků používám Kuprikol na rajské, cukety, okurky, dýně a patizony. Ne za každou cenu, ale jako prevenci po častých deštích a vůbec při vysoké vlhkosti. Mám vyzkoušeno, že i po napadení plísní lze důsledným postřikem-dle návodu-a odstraňováním napadených listů většinou celou úrodu zachránit. Pochopitelně nesmí být napadení plísní ošetřeno moc pozdě, ale ihned po zjištění. Míla R

host - 91.21 (?), 24.6.2008 21:48

Domnívám se že když je zasažení vidět je již pozdě.Chce to podle nějaké signalisace ale jaké?U rajčat se mě to celkem daří preventivně dvakrát v červenci ale u okurek se mě to nikdy nepovedlo.

host - 60.140 (?), 8.7.2008 8:13

Já používám na tyčková rajčata venku a ve skleníku i na okurky hadovky preventivně-jednou po nasazení plodů, podruhé při prvních náznacích plísní RIDOMIL GOLD MZ68WP.Ochranná lhůta je jen 3 dny.Z toho usuzuji, že je relativně neškodný.V návodu dál stojí, že se může použít -u rajčete max. 4 x v intervalu 7 až 10 dnů,-u okurky max. 2x. taktéž.

V návodu dále stojí, že je to kombinovaný, tedy dvousložkový fungicidní přípravek, ochrana je prý jak zvenku, tak i zevnitř rostliny.Tolik k popisu.

Ale hlavně-u mne to funguje!!!   (jak zní jedna reklama v televizi)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz