|
Meruňky 2023, 11.6.2023  Detto. |
 |
Meruňky 2023, 11.6.2023  Pricia. |
 |
|
 |
Meruňky 2023, 10.6.2023 Detektiv Krška pátrá. |
 |
Roubování na pařízek, 8.6.2023 Nemohl. |
 |
Bergarouge, 15.11.2020 Zdravím, aké máte skúsenosti s odolnosťou Bergarouge v kvete na jarné mrazy? Je aspoň tak odolná ako Velkopavlovická? S Velkopavlovickou som spokojný. M |
 |
Kazivost jablek, 16.11.2019  Áno, termoterapia horúcou vodou pred uskladnením je účinná proti niektorým skládkovým chorobám, aj keď nie všetkým. Problémom je jej technická realizácia v amatérskych podmienkach pri väčšej úrode. Osobne fungicídy krátko pred oberaním bez ohľadu na... celý příspěvek > |
 |
Sousedův ořešák, 3.11.2019 Ja by som velmi neriesil vhodny termin rezu, proste odrezat ked mate volny cas v case vegetacneho pokoja ale az po vyzve, ked si sused nevie osetrit vlastny strom. Tiez mame 2 metre od domu 100 rocnu jablon planku, uz je vyssia ako dom a nechcu ju... celý příspěvek > |
 |
Fuji, 6.10.2019 hugovotr: Chuť Fuji sa ťažko dá popísať slovami. Je najmä sladká, ale je to úplne iný typ sladkosti ako má napr. Gala. Pri Fuji je to taká 'harmonická' sladkosť s mohutným aromatickým akcentom. Myslím si, že každý kto jedol Fuji tak si tú chuť navždy... celý příspěvek > |
 |
Jadroviny 2019, 27.9.2019 PINOVA - dnes tiež obratá (foto). Plody sú tento rok na pohľad pomerne pekné (platí to 'pomerne' - samozrejme, nedajú sa porovnávať s tými najatraktívnejšími sortami). Pinovu som v tomto roku obral o niečo skôr, aj s cieľom odsledovať, či sa to... celý příspěvek > |
 |
Jadroviny 2019, 27.9.2019 Naplno sa rozbieha aj zber zimných odrôd. Dnes prišiel rad na Red Chief (syn. Camspur) - foto. Je to klon Red Deliciousu, takže sladšie, výrazne aromatické jablko. Vyfarbením je menej atraktívny než jeho sesterský klon Red Cap. IH |
 |
|
 |
Kam se poděl Šampion?, 27.9.2019 'No predsa do mojej pivnice!' (odpoveď na otázku v názve vlákna). Na fotkách sú tohtoročné Šampiony - vizuálne podpriemer, veľkosťou vysoký nadpriemer, chuťovo špička. IH |
 |
Elstar, 27.9.2019 TELSE - novšia odroda, pochádzajúca z kríženia Topaz a Elstar (foto). Prvá úroda, podpník M-25, mladučký stromček. Jedno jablko práve ochutnávam. Oranžová farba je príjemná, menej všedná, vizuálne priemer. Konzistencia dužiny je bezchybná, šťavnatosť... celý příspěvek > |
 |
Prima, 18.8.2019 PRIMA - americká odroda jablone, jeden z vôbec prvých rezistentov, v súčasnosti už považovaná za "prekonanú". Mám ju na podpníku MM106 (foto), plodnosť je vysoká, s alternáciou, v 'oddychových' rokoch sú plody nadmerne veľké a trpia pehovitosťou. V... celý příspěvek > |
 |
Obsah alkoholu ve kvasu, 24.7.2019 Zdravím, při zakládání letošního meruňkového kvasu jsem udělal chybu a nezměřil jeho prvotní cukernatost (-zvlášť pokud to člověk nechce zasypat cukrem s cílem aby mu něco určitě nateklo). Meruňky to vesměs výstavní nebyly.
Do 1: sudu jsem přidal... celý příspěvek > |
 |
Halehaven, 12.11.2018 Je to veľká škoda. |
 |