Zdravím, aké máte skúsenosti s odolnosťou Bergarouge v kvete na jarné mrazy? Je aspoň tak odolná ako Velkopavlovická? S Velkopavlovickou som spokojný. M
Nic v zlom, ale ten strom by mal este davat silu do rastu a nie do takeho mnozstva plodov. Je to Vas strom, ale ani ta korunka nie je podla mojho nazoru zalozena stastne.
Kde sa vam ju podarilo pozhanat pan Fiala, tuto odrodu by som chcel vyskusat.Zatial som ju nikde nevidel ponukat snad ju maju vo Veselom, ale nezasielaju na dobierku.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 244.121 (?),31.7.2019 17:21
Nejúspěšnější kříženec Bergeronu, Bergarouge postupně dozrává, meruňky jsou letos i přes neskutečné sucho docela velké 70-95 gramů.Dužina je pevnná, přiměřeně sladká, slušně aromatická, vynikající.Chuťově lepší než Bergeval a Shamade.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 244.121 (?),31.7.2019 21:24
Bergarouge má pevnější dužinu, v chuti je jakoby sladší, ikdyž cukernatost je přibližně stejná (kolem 19 Brix).Bergeron mi příjde trošku meruňkově dokonalejší, ale to bude asi tím, že je Bergeron mou nejoblíbenější odrůdou.
Zdravím, aké máte skúsenosti s odolnosťou Bergarouge v kvete na jarné mrazy? Je aspoň tak odolná ako Velkopavlovická? S Velkopavlovickou som spokojný. M