|
Odrudy rajcete - ne F1, 8.3.2017 První pěstujte klasiku Stupické polní rané, a pak už to záleží na vás.
Promyslete si, co za typ rajčat chcete, jestli cherry, steaková, pastová, jestli je máte na saláty, ozdobu jídel, sušení... |
 |
Rajčata 2017, 8.3.2017 Proti vysychání pomůže vysoký mulč nebo pěstování na fólii, ale jestli to přežije měsíc bez zálivky, to záleží i na počasí, umístění atd.
Máte možnost instalovat automatickou závlahu? Kapková hadice + geotextilie + keříčková rajčata bez... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování rozmarýnu, 4.3.2017 Chci se zeptat, kdy má rozmarýn na jaře obrážet. Můj vypadá po zimě dost zuboženě a seschle, ale nechci nad ním předčasně lámat hůl.
Jak vypadají vaše venku přezimované rozmarýny? |
 |
Rajčata a čili papriky, 20.2.2017 Já bych nějaký Cererit použila. Na rozdíl od prostého NPK obsahuje i další živiny, které rostlina potřebuje v menším množství. Kvetení a plody by dobře podpořilo hnojivo s menším podílem dusíku, třeba Kristalon. Nejsem expert na zeleninu v... celý příspěvek > |
 |
Výsadba sazenic rajčat po dvou kusech, 15.2.2017 Při dodržení dostatečného sponu v tom nevidím problém, jedině může být nevýhoda v horší přehlednosti tam, kde chcete vést rostliny na jeden výhon. U bujně rostoucích odrůd bude snadnější něco přehlédnout. |
 |
Brambory v pytlích, 5.2.2017 Zkousela jsem jutove pytle posazene v betonovych tvarnicich a za me ne, vynos je minimalni. Vedlejsi pokus ve vyvysenem zahonu vysel mnohem lepe. |
 |
Rajčata 2017, 27.1.2017 Divoká rajčata (pimpinellifolium) jsem pěstovala dvě sezóny. Moje poznatky:
- není pravda, že neplesniví. Chytila bramborovou plíseň i septoriózu, ale dokázala ji celkem úspěšně přerůstat.
- jsou překvapivě pozdní, zvlášť na takhle malé... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 12.1.2017 Krásná fotka! |
 |
Rajčata na sušení, 11.1.2017 Loni jsem je pěstovala a nedoporučila bych je ani nepříteli. Pozdní, nezdravá, chuť mizerná i na poměry rajčat ke zpracování. Jsem ochotná věřit, že pod Vesuvem tahle odrůda funguje, ale za Prahou ne.
Letos budu pěstovat pastovou Opalku. |
 |
Užití slámy, 1.12.2016 Slámou můžete také namulčovat růže a trvalky pro zimní ochranu před mrazem. |
 |
|
 |
Jak nemit pudu na zahonech pred jarni vysadbou holou, 27.10.2016 Pod bilou textilii se na jare v pohode stihne uroda redkvicek, malych salatu a cinskeho zeli, ktere sklidite do 15. kvetna pred rajcaty. |
 |
Sušená rajčata - zavařit?, 12.10.2016 Zavařuji sušená rajčata ve slunečnicovém oleji s trochou česneku a sušených bylinek podle chuti. Letos jsem je sterilovala jako okurky v zavařovacím hrnci. |
 |
Dýně a spol. - hodnocení 2016, 12.10.2016 Letos si nemůžu vynachválit dýně Rouge Vif D' Etampes. Vizuálně krásné a proklatě produktivní :-) |
 |
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?, 12.10.2016 Je na to taková speciální škrabka: Stainless Corn Peeler Tool Kitchen Cob Kerneler Cutter Stripper Remover JX
|
 |
Ledový salát, 12.10.2016 Nedostatek fosforu? |
 |