|
Destilacni pristroj z aukra, 13.6.2016 Pánové, jste studnicí informací a je radost tuhle debatu číst a sledovat. Díky.
Martin |
|
Destilacni pristroj z aukra, 10.6.2016 Že bych přeci jen jeden "odkalovač ponechal a do něj dal trochu jedlé sody?
Lidi víte někdo jak popsat tu chuť lutru pokaženou sírou? Mě to šlo totiž do takové ořechové až později teklo něco, co vysloveně vonělo a chutnalo jako připálené. ALe nic... celý příspěvek > |
|
|
|
Destilacni pristroj z aukra, 10.6.2016 Díky. V jedné diskuzi někdy na začátku roku jsem od Vás Rafaeli četl, že levná italská vína jsou po odsíření levným a vhodným startem pro pokusy s domácí destilací. Nemáte nějaký tip na to odsíření? Tehdy mě to si nakonec zlomilo to opravdu zkusit. |
|
Destilacni pristroj z aukra, 9.6.2016 Úplně jsem přehlédl, že odsíření v blogu od Deslika je uvedeno až u úpravy lutru! Díky Rafaeli. Přesto když tam píše, že: "kyselina siřičitá je v porovnání s obsaženými organickými kyselinami poměrně silná kyselina a proto dochází nejdříve k... celý příspěvek > |
|
Cesnek mi nejde jako babicce, 8.6.2016 Omluva - OPRAVA - správně jsem chtěl napsat: "četl jsem na více zdrojích, že hnojíme cereritem" |
|
Cesnek mi nejde jako babicce, 8.6.2016 Díky za odpovědi. Půda je hlinitopísčitá (za zády je pískovna). Akorát se chystám znovu odplevelit a okopat - jinak by to tak škaredý nebylo. Namořeno jsem měl, přitom babička nemoří. Sadbu dostávám každý rok čerstvou. Četl jsem na více zdrojích, že... celý příspěvek > |
|
Destilacni pristroj z aukra, 6.6.2016 Zapomněl jsem přiložit obrázek toho přístroje!
|
|
Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 26.9.2015 Díky za odkaz, takto krásně sepsaný článek jsem ještě nečetl a více mi poodkryl alchymii kyselin ve víně. Koupím tedy K-Reagenz a a pomalu se budu chystat na sklizeň.
Je to pro mě jen domácí kvašení, takže o nic nejde - snad jen o ten pocit mít... celý příspěvek > |
|
Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 25.9.2015 Právě ty zkušenosti bych mohl nahradit aspoň v začátcích měřením. Myslím, že zrovna titrace není moje slabá stránka, takže zkusím K-Reagens. Nicméně díky zatím za odpovědi! |
|
Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 25.9.2015 Přátelé, chystám se na své první vinobraní. Solaris mi pomalu dosáhl cukernatosti 24 °NM (refraktometrem). Ale nevím, jak jsem na tom s kyselinkama. Máte nějaký jednoduchý osvědčený způsob alespoň odhadu? Mám obavu o příliš kyselé víno.
(Mám... celý příspěvek > |
|
|
|
Napadení révy - hálčivec?, 3.6.2015 Dobrý den kolegové, prosím o radu, je to hálčivec? A co na to? Omite?
Díky moc.
(Odrůda Solaris, hnojeno nejdříve na list Wuxalem, pak do půdy ke každé rostlině dvě hrsti Orgevitu a trocha síranu draselného, postřik proti houbovým... celý příspěvek > |
|