|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zelená ryngle - kvete, ale malé plody opadají, 21.6.2015 Jojo. Velké stromy jsou prostě fajn. U nás dělá pilatka většinou "jen" probírku plodů, takže pokud je dobře nasazeno, tak vždycky sklízíme tak akorát. Ale když loni katinka nasadila opravdu hooodně, tak to jsem musel protrhávat. A letos nasadila... celý příspěvek > |  | Šarka švestek, 21.6.2015 To postihuje i meruňky a broskve? A jak se to na nich projevuje? Totiž nakupuji převážně v jednom zahradnictví, odkud jsem donesl slívu a ryngli, na kterých se v prvních letech projevovala jakoby šarka, letos tam ale zatím nic moc nevidět. Tam odsud... celý příspěvek > |  |
|  | Plot s ovocnych stromov, 21.6.2015 Ten betonový plot to je jako stěna? Pokud tudy neproudí vzduch, je možné, že budete mít časté zkušenosti s omechováním stromů, a také s různými plísněmi. Ale nechci strašit, pokud totiž budete mít z ostatních stran otevřené prostranství pro proudění... celý příspěvek > |  | Rubinola, 20.6.2015 Děkuji za pěkné vysvětlení.
No a zahoužvil jsem na Topazu, a plody už krpatějí. Je to ale první úroda. S tímhle bývají problémy běžně, že první úrody mají různé neduhy, že?
|  | Popadaná jablíčka, 20.6.2015 No mě vždycky pilatka vyžere většinu plodů na periferních větvích odrůdy Rubín (nebo jemu cosi podobného), takže jsem vždycky a pravidelně naštvaný :D. Na jednom stromě jsem to udělal tak, že jsem všechny červivé plůdky otrhal, dal do kýble a zalil... celý příspěvek > |  | Réva ze semínka - pecičky, 20.6.2015 tak určitě, když tam vyrostla, tak by přežila i tam :D ale přesazujte na podzim nebo na jaře, teď nevím kdy je to vhodnější.. to spíš borovice přijde k újmě, mívá kořeny dost mělce pod povrchem |  | Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 20.6.2015 To se mi ulevilo, že někdo taky vidí, že ten strom není přehuštěný, když je vidět skrze korunu ve všech místech :) až to zaplodí, koruna bude hezká |  | Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 18.5.2015 No dlouhé to je, to jó, ale tak jestli to bude plodit, tak se to zohne, a pak to obroste, a pak se to zkrátí, a máme vystaráno :D nebo to takhle nefunguje? |  | Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 18.5.2015 Jo, tak jsem to myslel. Možná jsem to špatně formuloval. Prostě místo rozvětvení těch 12ti větví, ať vidíme tloušťky a úhly. Je tam toho jaksi moc v jednom místě.
Jak tady kdosi psal, jeden rok odstraňte třeba 4 kosterní větve, další rok opět 4.... celý příspěvek > |  | Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 18.5.2015 Pane S.P., nereagoval jsem na vás. A souhlasím. Ta pochvala tvaru měla být malou útěchou, abych jen nehanil :) |  |
|  | Slimáci, 18.5.2015 To je dobrý nápad. My jsme letos použili dřevěný popel kolem záhonků, a pokud je ho opravdu souvislá cestička, kterou ani déšť nerozmočí, tak přes to taky nechodí, tedy snad.
A druhá finta je zakrýt malé sazenice na noc nějakou petkou, nebo... celý příspěvek > |  | Smrk stribrny napadeny msicemi - da se zachranit?, 18.5.2015 Slunéčka jsou schopná váš problém vyřešit, tak jim držte palce. ;) |  | Pozdní rašení moruše, 18.5.2015 Hmm, ten náš proutek, co jsem na podzim koupil, ani nenarašil pupeny, a vypadá to, že uschnul. Jenom u země se zdá být ještě trochu živý, ale jinak jsou pupeny i větvičky suché. A žádné známky pučení. :( |  | Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 18.5.2015 Tedy kotlovitá koruna :) já tam vidím korunu se dvěma terminály, nicméně vnější tvar je pěkný.
Dáte sem ještě detail toho rozvětvení v bázi koruny? Asi postačí jenom to prosvětlit a ono něco naroste, a pod tíhou plodů, hned jak přestanete řezat,... celý příspěvek > |  | Rubinola, 15.5.2015 Můžu se prosím optat, co to znamená "zahoužvit"? |  |
 |
|
|
|