Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Palenka z vína, 29.1.2020
Kde jste to slyšel o tom výbušném plynu? Při hašení vápna uchází tak akorát vodní pára, pokud se příliš zahřeje. Což nehrozí, vápna se do kvasu přidává oproti jeho objemu jen malém množství. Bod varu kyseliny sírové je nad destilační teplotou, do... celý příspěvek >
Topení dřevem z palet, 29.1.2020
Některé palety mají mezi dvěma vrstvami desek špalky z dřevotřísky. To je opravdu smrad. Samotné paletové dřevo při hoření nesmrdí.      Kdyby výobce palet dřevo impregnoval, tak by se asi pochlubil barvou, podobně jako u... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Ta představa je víc než reálná. Pokud pochybujete, zadejte si do vyhledavače třeba "Co způsobuje zahřátí kompostu?" a koukněte, kolik odkazů Vám vyleze. Všechny, které se k tomu vyjadřují,  říkají že mikroorganizmy.  Když jste napsal... celý příspěvek >
Douzeni koupeneho uzeneho, 26.1.2020
Je tady o tom dlouhé vlákno. Vyjádřil jsem se 25.9. 2014 a řekl bych to samé. Douzení má smysl jen jako zahřátí dané uzeniny (a snad mírné ovonění kouřem). Tedy spíš vyšší teplotou - 70 - 80 st. Doba prohřátí samozřejmě záleží na velikosti a tvaru... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Nevyčerpalo se téma, nýbrž argumenty. Kdyby ubiquitní bakterie přežívaly vysoké teploty, nepasterizovalo by se mléko při těch asi 62°C Jenže mléko není kompost. Kdybyste zelenou hmotu - fazolky, hrášek, kapustu - zavařoval na 62 stupňů, tak... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Nevím, proč sem pořád pletete ten tabák a jeho oxidázy. Bavíme se snad o kompostu a rozkladu trávy. Já říkám - ostatně jako všechny články o kompostování, že tu horkou fázi (i všechny další) mají na svědomí mikroorganizmy. A Vy jste tvrdil, že... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Pokud se tráva rozehřeje na teplotu, kdy se v ní uvaří vejce, tak to opravdu nedějají mikroorganismy... Mýlíte se.  Existují mikroorganizmy, které žijí při ještě vyšší teplotě.  Třeba zde:  Časopis Nature Communications... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Ze sudu začal zvolna unikat CO2, takže bude možno vzniklou směs v březnu zarýt Proti postupu, který popisuje Mimmo, nelze nic namítat. Někteří zahradníci dokonce zarývají rovnou to shrabané listí. Možná by chtělo prozkoumat, jaký je ve výsledku... celý příspěvek >
Zakalená část pálenky, 26.1.2020
Nevezme vám to uhlí i část chuti a aromatu slivovice?
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Zkrátka nic nenutí zemědělce (myšleno velké podniky) starat se o budoucí kvalitu a potenciál půdy. Myslím, že na vině je skutečnost, že řada zemědělských firem podniká na půdě, která jim nepatři. Soukromý zemědělec hospodařící na vlastním poli má... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Přeci je lepší, když při výrobě dřevěného uhlí část vyčmoudí v podobě CO2, ale většina zůstane ve formě uhlíku vázána navždy, než když odpad spálíte či necháte rozložit v kompostu. Ono to není tak jednoduché. Výroba dřevěného uhlí je buďto... celý příspěvek >
Podpník hrušky, 26.1.2020
Po jedné sezóně růstu roubu je možná brzy na závěry. Patrně šlo o semenáč slaběrostoucí odrůdy opylený jinou podobnou. Pokud naštěpujete na jabloňovou podnož M9 nějakou bujněrostoucí starou odrůdu - třeba Kardinál žíhaný -  bude to vypadat... celý příspěvek >
Odrůda Katinka, 25.1.2020
Pro zahrádkáře je asi lepší pozdější termín, ostatně v teple je na zahradě příjemněji. Ale v produkčních sadech se slivoně řežou už od listopadu. Ne proto, že by to byl ideální termín, ale na jaře by všechno nestihli a taky je tou dobou dost jiné... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 25.1.2020
v trávě je určitě dost enzymů (oxidáz), aby odpracovaly velkou část té přeměny samy Je to možné, že rostliny nějaké autodestrukční enzymy obsahují, ale jejich význam - ve srovnání s mikrobiálním rozkladem - bude asi zanedbatelný. Svědčí pro to i... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 24.1.2020
chemických procesů tam bude probíhat mnoho. na některé si stačí tráva sama, na jiné potřebuje mikroorganismy Myslím, že na všechny chemické procesy v posečené trávě je zapotřebí mikroorganizmů. Pokud jde o předejití vzniku té hmoty, stačí... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika