|
Cherry KGB-KYM green bush, 1.12.2015 To je otázkou, co je pro intenzívní výsadbu ekonomicky zajímavější. Jestli mít výpadek na 20% plochy ale jednodušší pravidla pro péči (zmlazujeme každý 5tý rok), nebo mít kontinnum při složitější péči. Ono zmlazrní na hlavu motorovkou je... celý příspěvek > |
|
Samosvorná ochrana proti okusu, 1.12.2015 Proti zajícům funguje, ale proti ovcím a vysoké nikoliv - tam je potřeba doplnit o pachový repelent nebo mít pozemek chráněný lesnickou oplocenkou. |
|
|
|
Cherry KGB-KYM green bush, 1.12.2015 Ne, počítá se s tím, že se na jednoletých prýtech nechá narůst plodonosný obrost a jakmile se plodonosný obrost stane tříletým, keř/stromek se seřízne na hlavu, zapěstuje se nové "koště" a letním řezem se pokusí donutit k vytvoření předčasného... celý příspěvek > |
|
Jak využít roztok Sulky po moření česneku?, 30.11.2015 ... ořechové listí podrtím (sbíráním rotační sekačkou) a přidávám do kompostu. Tleje pomaleji, ale já mám času dost, protože netleje pomaleji než štěpka z drtiče.
Proč použité mořidlo z Rovralu neředím a leji do jahod? Protože neředěné nezpůsobí... celý příspěvek > |
|
Jak využít roztok Sulky po moření česneku?, 30.11.2015 Já osobně použitý roztok Rovralu Aquaflo využívám k ošetření srdíček jahodníku. U dvouletého porostu dávám cca půldecku na jednu rostlinu. Množství použité mořící lázně mi ani nedá na celou příslušnou část porostu. |
|
Řez švestky, 30.11.2015 jj tady se hádají minimálně dvě zkušené firmy, které se řezem zabývají. Jak vidíte Jano, mají protichůdné názory a nejorší variantou by bylo, tyto firmy objednávat na střídačku v sudé roky jednu, liché druhou a na přestupný rok k tomu přibrat třetího... celý příspěvek > |
|
Automatická závlaha úzkej časti pozemku, 30.11.2015 Větší počet postřikovačů znamená větší odolnost proti snášení větrem a lepší rovnoměrnost závlahy. S tím překryvem se to nesmí přehánět a dostřik nemůže být jen šířka pásu. Můžete přestříknout až za okraj? pak volte dostřik cca 2,1 m a odstup "kolmic... celý příspěvek > |
|
Vysavač na listí?, 30.11.2015 njn nakonec elektrický vysavač používám jako foukač (nebo jako foukač použiji benzínový rosič SOLO) a listí nafoukám na plochu, kde to posbírám sekačkou do koše sekačky. A jak jsem koukal nedaleko ve městě to dělají technické služby stejně, jen místo... celý příspěvek > |
|
Automatická závlaha úzkej časti pozemku, 30.11.2015 Půlkruhovými sektory poskládanými střídavě k levému a pravému okraji. Asi takto dvěmi formami zápisu:
) D = sektor stříká od levého... celý příspěvek > |
|
Podnož M 25, 30.11.2015 asi proto, že řeč je o M25 a nokoliv o ´26
tedy M9 < M26 < < < MM106< < < M25... A2
|
|
|
|
Prazce a znecistenie studne, 30.11.2015 Pro transport škodlivin je potřeba mít podmínky. Jednak musí docházet neustále k doplňování nějakého transportního média a druhak musí být transportní médium schopné dojít od bodu A do bodu B. Jsou dvě v zásadě transportní média - vzduch pro... celý příspěvek > |
|
Jaké rostliny na místo, kam slunce svítí jen 4 hodiny dopoledne, 29.11.2015 A proč ne zelenina? Zrovna takový tyčkový fazol je zajímavou popínavkou pro okrasu, proti nežádoucím pohledům a zároveň užitečný - jedlý.
Z těch neužitečných mají ranní sluníčko rády růže. Jsou pak i růže plodové, které poskytují silněji dužnaté... celý příspěvek > |
|
Vrba jíva - množení, 29.11.2015 Nespoléhejte na odhad doby, kdy semínka Jívy létají. Vemte velký sáček z pergamenového papíru, svažte pár snítek k sobě a po odkvětu ten sáček navlékněte a kolem otvoru přivažte. On těch pár týdnů i na dešti vydrží vcelku, aby Vám obsah chmýří se... celý příspěvek > |
|
Česnek v zemi?, 29.11.2015 A jak hlídáte polysteren, aby Vám jej vítr neodfouknul?
Setkal jsem se s pěstitelem, který dal na plochu kde bude sázet česnek pro svou potřebu dvě pařníková okna a zakryl rákosovou rohoží. Dával to tak 3-4 dny těsně před sázením a to stačilo,... celý příspěvek > |
|
Proč se přikrývat česnek výhody / nevýhody, 29.11.2015 V lokalitách, kde jsou větší mrazy je jednodušší sázet česnek hlouběji, nebo nad řádkem při zahrnování rýhy udělat mírný růvek (hrůbek). Každá jiná "kombinovaná metoda" je pracnější a přitom kýžený efekt bývá diskutabilní. |
|