|
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016 Chystal jsem se napsat něco podobného co se týká kvasinek a kvašení ale pan Rafael to udělal místo mne. Například zkušený odborník Jaroslav Balaštík ze slovácka doporučoval k přípravě zákvasu pekařské droždí.
Letos jsem použil k přípravě zákvasu... celý příspěvek > |
 |
Kosa, 13.12.2016 Porovnávat rychost sečení ruční kosou vs. motorovou sekačkou je vlastně jako porovnávat výkon lidského těla oproti výkonu benzínového motoru. Motory vítězí, o tom nemůže být sporu. Jenže taková ruční kosa může být prostředkem tělesného a psychického... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Karneval, 8.12.2016 Na letošním organoleptickém hodnocení 46 odrůd jablek v Lysicích jsem mu dal nejvyšší počet bodů za "chuť podle celkového dojmu" přestože byl v pořadí degustován až ve druhé polovině, vzorky byly podávány anonymně jen pod číslem a názvy odrůd byly... celý příspěvek > |
 |
Honeycrisp, 19.11.2016  Také jsem vsadil na Honeycrisp a vyhradil mu poslední volné místo ve stromořadí, založeném v externích podmínkách. Ze zakoupeného stromku s podnoží M26 jej mám naroubovaný na semenáči a nyní netrpělivě očekávám, jak dopadne degustace této odrůdy u... celý příspěvek > |
 |
České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 15.11.2016 Hanáce zpivajó toto |
 |
Je to sadbový česnek?, 31.10.2016 Když se podíváte na obrázky v diskuzi na stránkách ing. Kozáka, tak potom uznáte, že jste mohl dopadnou mnohem hůř.
|
 |
Sirius, 25.10.2016 Mrholení přecházející v drobný déšť mne zahnalo domů od sázení česneku, tak ještě přidám další výhodu Siria. Jeví se mi to tak, že jeho zelené a později žloutnoucí plody nejsou tolik vyhledávany hmyzem ani ptáky, jako jablka s červenou barvou slupky.... celý příspěvek > |
 |
Sirius, 25.10.2016 Pravda, do kalendářní zimy zbývá dost dlouhá doba, takže opravuji popis na ...Je Sirius ideální odrůdou pro líné pěstitele, jako jsem já". |
 |
Sirius, 25.10.2016 Rodinná degustace vzhledově nejvíc uzrálého Siria dopadla k mojí naprosté spokojenosti. Popis UEB Střížovice : "dužnina pevná, křehká, velmi šťavnatá, rozplývavá, navinule sladká, výrazně aromatická, velmi dobrá až výborná", přesně souhlasí.... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 22.10.2016 Co radí pan Fidla je podle mého názoru pro suchou a kamenitou půdu mnohem rozumnější, než argumentace pana Hlavatého vzrůstem stromků na jeho zahradě v teplé nížině na úrodné půdě. |
 |
|
 |
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara, 20.10.2016 Pracoval jsem v elektrotechnickém průmyslu, když vstoupilo v platnost nařízení EU známé pod názvem REACH, takže vím, jak je problematické přesné měření obsahu v jednotkách PPM (part per million) a proto prvotní metody měření bývají pouze indikační a... celý příspěvek > |
 |
Tatratea jak na to?, 20.10.2016 Podomácku vyrobený Vaječný koňak, Ořechový likér nebo likér Mystery, to jsou dobře známé pojmy, tak proč to nezkusit také s Tatratea? Slivovici, zejména tu nepovedeneou a tudíž nevhodnou k přímému pití, použít můžete. Ve výsledné chuti likéru se její... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2015, 20.10.2016 Ano, k takovému postupu se hlásím. Je to výběr odrůd kterým vyhovují moje pěstitelské podmínky a které svými vlastnostmi vyhovují mě. Zbytečnost moření sadby česneku Sulkou mám dostatečně ověřenou, alespoň v mojích podmínkách.. Nepoužívám ani... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2015, 19.10.2016 No tak jistě že ano. Zato debaty s internetovými pěstiteli-teoretiky jsou vždycky k popukání. |
 |
Česnek 2015, 19.10.2016  Možná že mám mylnou představu, ale oproti tomu prodávám každý rok známým několikn desítek kilogramů zdravého česneku. Na obráku těsně po sklizni. |
 |