|
Zmrznutí kvasu, 26.1.2010 Zmrzne jen voda, která nabaluje na sebe líh.Za určitých okolností se dá líh mrazem dokonce od vody oddělit. Ale to je odlišnější téma. AB |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 25.1.2010 STERILACE V MIKROVLNCE
(podle ing. Jaroslava Balaštíka)
Postup:
Naplněné sklenice, uzavřeme nejlépe šroubovacími víčky a dáme do mikrovlné trouby.Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající velikosti,... celý příspěvek > |
|
|
|
Vlašské ořechy - nový recept, 25.1.2010 Návod Ing.Balaštíka pro sterilaci jader v mikrotroubě 700W :Ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen jednu sklenici - obsah by se převařil!!! AB |
|
Jak granulovaný kravský hnůj, 19.1.2010 Souvislosti s těmi ČOV jste neměl připomínat, používám granule vyjímečně a teď určitě vůbec ne.Věřím, že naši koumáci přicházejí na všechno možné a hlavně jak snadno a rychle zbohatnout.Kdyby z ČOV šly jen těžké kovy, ale tam se toho vyskytuje... celý příspěvek > |
|
Škodná v zahradě - srnec, daněk, 19.1.2010 A co elektrický ohradník jako pro koně?Nepřišel by levněji? |
|
Kedy sadit, 18.1.2010 U prodejců, kteří prodávají na trzích sazenice, zaměna,bohužel, možná je.Poznáte to již podle toho, že dotyčný nabízí stromky každý den v jiném městě.Často i bez visaček, jen podle paměti.Není divu, že visačku i vítr nesebere.Tak mám místo hrušně... celý příspěvek > |
|
Pozdní odrůda jabloně, 16.1.2010 Záměnou roubů jsem kdysi neobdržel Melrose, ale Bancroft.A jsem tomu rád, i když nejde o zimní odrůdu.Ze zimních Gloster má střídavou plodnost a další chyby na skládce, zkouším z nových Sirius a nezapomněl jsem ještě na kyselejší Ontario s... celý příspěvek > |
|
Jablko roku, 12.1.2010 Vynikající Topaz je v podhůří Chřibů -z ráje jablek a trnek.Doba správné sklizně u zimních jablek je podstatná. AB |
|
Stínění skleníku, 9.1.2010 Skleník mám orientován k severu, jižní slunce používám pouze ke zlepšení světelných podmínek.Možná by vám to trvale vystačilo. AB |
|
Tvrdost skořápky, 8.1.2010 Mám ten samý problém, pokusím se ořešák v létě hlouběji zmladit a pohnojit do hloubky močůvkou.Očekávám zlepšení velikosti plodů, které byly čím dál drobnější.Původní velikosti asi nedosáhnu. AB |
|
|
|
Oskeruše, 7.1.2010 Předpkládám, že v pálenicích bude patřit k letním kvasům a jejich zpracování.Nechtěl bych po oskeruších pálit.Pro jejich výraznou a specifickou "vůni"-chcete-li. Ta přehluší všechno. AB |
|
Množení a paragrafy, 7.1.2010 Autor čehokoliv by měl pracovat buď za čest, nebo za peníze, jen zloděj pracuje za pět prstů.Pokud prodávající uvede původ zboží či myšlenek a nepovažuje se za jejich autora, je to poctivé řešení.Ale kolik takových je a kolik je těch, kteří se... celý příspěvek > |
|
Ovocne stromky na dobirku, 6.1.2010 Pokud si, samozřejmě,pamatujete alespoň názvy odrůd, které jste údajně kupovala.Přeji Vám, abyste měla štěstí na prodejce a jeho serióznost. AB |
|
Množení a paragrafy, 6.1.2010 Sadbový česnek je podstatně dražší a nedovoleným prodejem bez licence vytváříte nekalou konkurenci.Licenční prodejce musí zaručovat kvalitu sadbového materiálu, která je kontrolována.Jak dalece je to v praxi dodrženo je věc jiná. |
|
Ovocne stromky na dobirku, 6.1.2010 Při nákupu ovocných stromků i přímo v podniku jsem se setkal se záměnou vysaček, možná i úmyslnou.Čekal jsem, až stromek zarodí a potom reklamujte.Prodejce už ani nežije a nástupce? Dokazování je zbytečné.Často koupíte i stromky napadené chorobou.Je... celý příspěvek > |
|