|
Příspěvky uživatele - 85.27
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Pěstování starých odrůd jabloní na nízkých tvarech, 7.5.2008 Sehnat podnože pro maloodběratele je trochu problém, pro vyšší tvary obzvlášť. Něco se dá objednat v Sempře, nejlépe je mít známé v ovocné školce. Pro vyšší tvary je možné pěstovat podnože ze semen jaderničky Croncelského, příp, jiných osvědčených... celý příspěvek > | | hnojení broskvoní, 7.5.2008 Je třeba si uvědomit, kam a pro koho jsou články a hnojení a doporučované dávky určené. V podstatě existují dvě krajní situace:
a) Oblast, kde se broskve pěstují ve velkém - např. Znojemsko, Balkán, event. jižní Slovensko, kde je teplo, lehčí... celý příspěvek > | |
| | podnože M9 a MM106, 7.5.2008 Rozdíl mezi těmito podnožemi je velký.
M9 je zakrsle rostoucí podnož, vyžaduje trvalou oporu, nesnáší zatravnění, velmi brzy plodí velké a vybarvené ovoce se zkrácenou skladovatelností. Vhodné pro dobré polohy a kvalitní půdy, nízké... celý příspěvek > | | Jak zvýšit výnosy brambor, 6.5.2008 To lokální optimum je možné, včetně lokálního pesima plevelů. Příměs jiné odrůdy taky - to by ale musela být příměs v sadbových bramborách.
| | Jak zvýšit výnosy brambor, 5.5.2008 Díky. Měl jsem pocit, že pozdní zaplevelení peťourem utlačí nať a tak bramborám zkrátí vegetaci. Pod keříky, které vydrží nejdéle, jsou vždy největší hlízy. Pokud zaplevelení nemá velký vliv na výnos, netřeba to řešit. | | Sršně - jak na ně?, 2.5.2008 Žihadla i kusadla, stejně jako vosy.
Podle literatury žihadlo 6,35 mm (čtvrt palce)
Udává se, že jedu mají postatně víc než vosy či včely, jeho LD 50 pro myš je ale násobně vyšší, takže je méně toxický. I tak to bolí jak sviňa. | | Elektrická sekačka, 2.5.2008 Poradit asi neumím. První a poslední elektrickou sekačku jsem měl z Diu Jevíčko a to už je let... Ty dnešní jsou někde jinde. Pokud bych trval na elektrice, zvažoval bych, jestli si nepřiplatit za akumulátorovou, 7 arů na tahání kabelu není... celý příspěvek > | | Pampelišky, jetel, houby, 1.5.2008 Pročítám poslední desítky příspěvků tohoto vlákna a trochu kroutím hlavou. To je ten důvod, proč často diskutuji o zahradě a tak nerad o medicíně, zdraví a chorobách. Většinou se diskuze utápějí v osobních invektivách, jsou plné... celý příspěvek > | | přesazení stromku z lesa, 1.5.2008 Já si se svými stromy taky povídám, nejčastěji s meruňkami a broskvemi, a to ve smyslu, že by letos pro změnu nemusely mrznout v květu.
Ale jsou to ignoranti
Jinak, horší ujímání borovic vidím v charakteru růstu... celý příspěvek > | | hrusen lucasova, 1.5.2008 Všechny hrušně jsou cizosprašné. Aspoň tedy o žádné samosprašné nevím. Některé ale umějí tvořit partenokarpické plody z neopylených květů.. Lucasova k nim ale, myslím, nepatří. | |
| | Příprava půdy pro brambory, 1.5.2008 Myslím si ohledně zeleného hnojení a slámy v podstatě totéž co pan 72 81. Tu slámu bych možná - s močůvkou nebo močovinou nejdřív rok nebo dva zkompostoval. Teprve potom zapravil do půdy. Nemusí být úplně na prach, i v hrubším stavu s... celý příspěvek > | | Jílovitá půda, 30.4.2008 S tím křenem máte asi pravdu. Ono v té lehčí půdě se daří lépe skoro všemu. Vycházel jsem z empirie, že planě rostoucí křen nacházím právě na vlhkých jílovitých stanovištích. Možná proto, že některé jiné rostliny se tam neprosadí. | | Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 30.4.2008 Myslím, že všechny příspěvky jsou přínosné a to nejen pro zadavatele tématu. Tedy kromě posledního sdělení hosta 11 107. Takový tón plný zášti z anonymních úst - je mi z toho smutno. Zejména vůči panu J.S., jehož rady považuji za z nejcennějších. | | Co patří a co ne do kompostu, 30.4.2008 Kočičí exkremeny bývají zahrabané. | | Jahodové víno, 30.4.2008 Já nevím, nejsem žádný vinař!
Obecně by víno po skončení kvašení nemělo na odumřelých kvasinkách ležet příliš dlouho, neboť se rozkládají a vínu ublíží na vůni i chuti.
Mnoho drobných chuťových nedostatků se... celý příspěvek > | |
|
|
|
|