|
Příspěvky uživatele - 114.253
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
A až Z o uzení, 26.2.2016 Ještě jedna čajovka, s kávou a pomeranči... rychlosůl nebo ledek si nahraďte třeba obyč.solí, je to přepis, takže mě nekamenujte za nezdravé soli
600g mletého hovězího
200g tučné slaniny
200g uzeného bůčku
20g mořské soli
na špičku nože ledku a... celý příspěvek > | | A až Z o uzení, 22.2.2016 jde o ledek draselný, salnytr,sanytr | |
| | A až Z o uzení, 22.2.2016 Zdar, no u tataráku asi ne, ale jak píšu, je to z knížky a na syrové směsi... K té čajovce, do mrazničky se dává maso, aby získalo ty 4 st.C, pak se to lépe mele, takže podle kousků na 20 min. Ledek neboli sanytr se uvádí běžně v mnoha návodech, ale... celý příspěvek > | | A až Z o uzení, 21.2.2016 Zdravím, mám na mysli masné výrobky v syrovém stavu, tatarák,salámy sušené za syrova. Ale je to informace z knížky, u cibule bych o tom uvažoval, ale u česneku asi ne. | | A až Z o uzení, 21.2.2016 Roztíratelný salám
asi na 1 kg salámu
500g libového mletého masa
150g tučné slaniny bez kůže
350g vepř.bůčku bez kůže a chrupavek
1pl rychlosoli nebo soli se špetkou ledku
1čl cukru
1-2pl smetany nebo zakysané... celý příspěvek > | | A až Z o uzení, 21.2.2016 Pro prodloužení trvanlivosti u syrových masných výrobků: cibuli, šalotku,česnek, čerstvé byliny před použitím nasekejte nadrobno a krátce osmažte na oleji, tím se sníží vlkost a zničí bakterie na jejich povrchu. Než budete toto dávat do masa,... celý příspěvek > | | Stavba udírny v uzavřeném prostoru, 2.2.2016 Zdravím, dalo by se udit v plechové krabici, předem prohřát, ať se nesrazí vlhkost na stěnách. Dá se udit plotýnkovýma spirálama, popř.s termostatem a na plotýnky sem tam přihodit piliny. | | UV lampa a život v jezírku, 30.1.2016 část jezírka bych zastínil sítí, něco pomůžou lekníny. | | Rybičky v jezírku umírají, 22.1.2016 Píšete, že provzdušňujete a filtrujete, ale takové točení vody, promíchání, může být v teplých měsících špatné.Asi bych vzduchoval v horní polovině vodního sloupce a někde zkraje, s filtrací taky, někde brát do filtru v horní polovině a bokem.jde o... celý příspěvek > | | UV lampa a život v jezírku, 21.1.2016 Ano, jde to, kolega to tak přes léto řeší, ale na vaši velikost jezírka si netroufnu odhadnout, jaká lampa by ještě stačila. | |
| | Nakládání a vakuování masa na uzení, 12.1.2016 Určitě ano, říká vám něco impregnace dřeva podtlakem? Přesně takto se nasolí i maso a pory ve vekuu se rozevřou.Nastříknout maso je ještě lepší a ve vakuu se nemnoží bakterie tak ychle jako na vzduchu. | | Rybářské pruty pro malého rybáře, 12.1.2016 Zdravím, z Lidlu bych prut ani naviják nebral.Zajděte do prodejny rybářských potřeb a prodejce vám pomůže nejlépe, bývají tam i bazarové prodeje a pomůže s výběrem podle druhu ryb a pokud bude místní, i podle revíru.Když byl svět v pořádku, byly i... celý příspěvek > | | A až Z o uzení, 29.12.2015 JJ, beru v úvahu. Ale myslel jsem maso nasolené a uležené v lednici tak kolem 8 stupňů.Tstupně ani nedovolí moc silné maso. Dva týdny by maso nevydrželo, muselo by být ve čtyřech stupních. | | A až Z o uzení, 27.12.2015 Tak jsem našel zajímavý postřeh v knize od Ježíška co se týče délky naložení masa nasoleného v lednici... co centimetr tlusté maso, to 24 hod v lednici. | | A až Z o uzení, 15.12.2015 Zdravím, prosolené se to zdá dobře, ikdyž nejsme zrovna slanožrouti... méně solíme... já bych to nechal určitě déle, ale chtělo by to extra ledničku a tu mít třeba ve sklepě a jen na uchování naloženého masa před uzením, nechci jogurty, zeleninu... celý příspěvek > | |
|
|
|
|