Příspěvky uživatele - 114.253

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
A až Z o uzení, 26.2.2016
Ještě jedna čajovka, s kávou a pomeranči... rychlosůl nebo ledek si nahraďte třeba obyč.solí, je to přepis, takže mě nekamenujte za nezdravé soli 600g mletého hovězího 200g tučné slaniny 200g uzeného bůčku 20g mořské soli na špičku nože ledku a... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 22.2.2016
jde o ledek draselný, salnytr,sanytr
A až Z o uzení, 22.2.2016
Zdar, no u tataráku asi ne, ale jak píšu, je to z knížky a na syrové směsi... K té čajovce, do mrazničky se dává maso, aby získalo ty 4 st.C, pak se to lépe mele, takže podle kousků na 20 min. Ledek neboli sanytr se uvádí běžně v mnoha návodech, ale... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 21.2.2016
Zdravím, mám na mysli masné výrobky v syrovém stavu, tatarák,salámy sušené za syrova. Ale je to informace z knížky, u cibule bych o tom uvažoval, ale u česneku asi ne.
A až Z o uzení, 21.2.2016
Roztíratelný salám asi na 1 kg salámu 500g libového mletého masa 150g tučné slaniny bez kůže 350g vepř.bůčku bez kůže a chrupavek 1pl rychlosoli nebo soli se špetkou ledku 1čl cukru 1-2pl smetany nebo zakysané... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 21.2.2016
Pro prodloužení trvanlivosti u syrových masných výrobků: cibuli, šalotku,česnek, čerstvé byliny před použitím nasekejte nadrobno a krátce osmažte na oleji, tím se sníží vlkost a zničí bakterie na jejich povrchu. Než budete toto dávat do masa,... celý příspěvek >
Stavba udírny v uzavřeném prostoru, 2.2.2016
Zdravím, dalo by se udit v plechové krabici, předem prohřát, ať se nesrazí vlhkost na stěnách. Dá se udit plotýnkovýma spirálama, popř.s termostatem a na plotýnky sem tam přihodit piliny.
UV lampa a život v jezírku, 30.1.2016
část jezírka bych zastínil sítí, něco pomůžou lekníny.
Rybičky v jezírku umírají, 22.1.2016
Píšete, že provzdušňujete a filtrujete, ale takové točení vody, promíchání, může být v teplých měsících špatné.Asi bych vzduchoval v horní polovině vodního sloupce a někde zkraje, s filtrací taky, někde brát do filtru v horní polovině a bokem.jde o... celý příspěvek >
UV lampa a život v jezírku, 21.1.2016
Ano, jde to, kolega to tak přes léto řeší, ale na vaši velikost jezírka si netroufnu odhadnout, jaká lampa by ještě stačila.
Nakládání a vakuování masa na uzení, 12.1.2016
Určitě ano, říká vám něco impregnace dřeva podtlakem? Přesně takto se nasolí i maso a pory ve vekuu se rozevřou.Nastříknout maso je ještě lepší a ve vakuu se nemnoží bakterie tak ychle jako na vzduchu.
Rybářské pruty pro malého rybáře, 12.1.2016
Zdravím, z Lidlu bych prut ani naviják nebral.Zajděte do prodejny rybářských potřeb a prodejce vám pomůže nejlépe, bývají tam i bazarové prodeje a pomůže s výběrem podle druhu ryb a pokud bude místní, i podle revíru.Když byl svět v pořádku, byly i... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 29.12.2015
JJ, beru v úvahu. Ale myslel jsem maso nasolené a uležené v lednici tak kolem 8 stupňů.Tstupně ani nedovolí moc silné maso. Dva týdny by maso nevydrželo, muselo by být ve čtyřech stupních.
A až Z o uzení, 27.12.2015
Tak jsem našel zajímavý postřeh v knize od Ježíška co se týče délky naložení masa nasoleného v lednici... co centimetr tlusté maso, to 24 hod v lednici.
A až Z o uzení, 15.12.2015
Zdravím, prosolené se to zdá dobře, ikdyž nejsme zrovna slanožrouti... méně solíme... já bych to nechal určitě déle, ale chtělo by to extra ledničku a tu mít třeba ve sklepě a jen na uchování naloženého masa před uzením, nechci jogurty, zeleninu... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika