 |
Praxe v pálení, 28.5.2018 No jo, ale jak bude mít případný svolný aktivista jistotu, že nejsi zaměstnanec celní správy? |
 |
Pálení z řepného cukru, 15.5.2018 Takže něco z praktických poznatků :
30 kg řepného cukru krupice, 70 litů teplé vody, rozpuštěno, doplněno 30 litrů studené vody. Naměřený cukr 21 Brix.... Teplota pod 30 st.C, přidány hodinu rozkvašené kvasinky COOBRA turbo 8 pro 18% v počtu 4... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rider ProFlex 21 chcípe motor, 9.5.2018 Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, jestli a jak se Vám podařilo problém vyřešit. Řeším úplně to samé u zahradního traktoru s motorem BS Intek 22hp... Děkuji. |
 |
Pálení z řepného cukru, 10.4.2018 Máte někdo PRAKTICKÉ zkušenosti z kvašení cukerného roztoku? Řepný cukr je teď zrovna za výbornou cenu... |
 |
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D, 15.12.2017 LPatřím mezi šmudlíky, ale snad mohu přispět radou na základě zkušeností.
1. D1 končím tak při 12 - 15%.
2. Průměr D1 mívám mezi 30 až 35 podle druhu ovoce či obilí. Nijak dál lutr neředím.
V uvedené situaci bych se zachval klidně a... celý příspěvek > |
 |
Hruškový kvas, konec kvašení, 14.11.2017 S Vámi to bude hodně těžký... Přečtěte si schválně ten můj příspěvek nad vaším a prosím ještě jednou a pomaleji. Jen jsem poukázal na to, že do obou uvedených kvasů (sladového i hruškového) se přidává kyselina. Že se tam musí přidávat, aby se snížilo... celý příspěvek > |
 |
Hruškový kvas, konec kvašení, 13.11.2017 Mistře, asi jste nezaznamenal, proč je toto fórum vlastně na světě. Je to proto, abychom si předávali konkrétní dobré a osvědčené zkušenosti z pálení.
Já do hrušek a do sladového kvasu na whisky tu kyselinu budu dávat i nadále, a vůbec nic na tom... celý příspěvek > |
 |
Hruškový kvas, konec kvašení, 13.11.2017 Nic proti Vám, už 40 let chodíte do pálenice...
Pozdní hrušky v nevytápěné kůlně vykvasí za 4-6 týdnů. Zřejmě dobrej oddíl. A jak ten kvas 4 týdny hlídáte? To ho při každé návštěve otevřete???
Hrušky pár let dělám. Bez úpravy pH nalitím cca... celý příspěvek > |
 |
Hruškový kvas, konec kvašení, 10.10.2017 Ptáte se, co s tím.
Kdyby to byl můj kvas a kdybych měl teplotu v místnosti, kterou uvádíte, přilil bych kýbl velmi vlažné vody (abych trochu snížil lihovitost v kvasu) a nechal to tak ještě týden - snad by se to trochu rozbublalo. Pak bych znovu... celý příspěvek > |
 |
Refraktometer - poradte vhodny, 22.8.2017 Refraktometr na měření cukru je vhodný na měření cukernatosti vstupní suroviny = při zakládání kvasu.
Při zkvašení a růstu lihovitosti kvasu pak jsou měření čím dál více nepřesná díky vznikajícímu lihu v roztoku. Ke konci kvašení proto také... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vydrží kvas ze sladu?, 3.5.2017 Tak jak to nakonec dopadlo? Vydrželo to vykvašené měsíc čekat??? |
 |
Vydrží kvas ze sladu?, 15.3.2017 No nevím, asi bych se bál. Obilný kvas dělám v létě, kdy mi to v garážií kvasí při stálé teplotě cca 20 st.C. Od přidání kvasnic mi to kvasí týden až 9 dní a jde to hned do kotle. Neodvážím si tipnout dobu skladování ani při dokonalém uotěsnění.... celý příspěvek > |
 |
Poslední frakce destilace kvasu - využití?, 23.1.2017 Metanol i dokap používám do zimní kapaliny do ostřikovačů skla, při mrazech dám deci do WC když odjíždím z chalupy, občas tím vyčistím motorovou pilu... |
 |
Nahořklá slivovice, 22.11.2016 Fuj, když se dívám na ten křís, nestačím žasnout. 4 roky jsem kvasil všechno možné (švestky, jablka, hrušky, broskve, třešně, dokonce kvas z ječného sladu na whisku), ale nikdy se mi nahoře neobjevila byť jen jediná bílá nitka. Díky... celý příspěvek > |
 |
Refraktometer - poradte vhodny, 22.11.2016 No určitě bude mít množství vykvašeného alkoholu vliv na měření. Ale to bude mít i na případné ponorné měřiče!
A na jako průměrnou hodnotu kvas dokváší, to si netroufnu říci, to záleží KDE máte kvas uložen (při jaké teplotě kvasí). Mně se se... celý příspěvek > |
 |