|
Příspěvky uživatele - 16.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pýchavka na zahradě, 2.9.2015 Já souhlasím s Ferdou. Důležité je neměnit podmínky v prostoru, kde roste podhoubí - nerýt, nehnojit, moc nešlapat, nezabíjet rostliny (podhoubí je na ně navázáno).
|  | Zlomená jabloň, 28.8.2015  Z knihy Zahrada k nakousnutí od Seppa Holzera. Vyzkoušeno nemám.
|  |
|  | Indiánská černozem, 12.6.2015 Jistěže učiní. Na tom funguje celá živá příroda. Z atmosféry (1. zdroj živin) se do půdy dostává uhlík a kyslík (rostliny je za vydatné podpory sluneční energie zabudují do svých těl, a když odumřou, tak je ostatní organismy rozloží a přemění na... celý příspěvek > |  | Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový, 26.3.2015 Můžete nastínit mechanismus, kterým obdělávání půdy nářadím dramaticky zúrodňuje půdu? Mně to nepřijde moc pravděpodobné. |  | Živý plot u rybníka, 30.1.2015 Mně napadl třeba bambus - vypadá to, že některé druhy rostou i v zamokřených půdách, našel jsem např. Phyllostachys heteroclada, ale ten by se asi rozrůstal k sousedům. |  | Komposter na zahradu cca 1500m2, 14.1.2015 Ropa samotná je organického původu a některé organismy ji dokážou rozložit. Houby (velice dobrá je v tom například hlíva ústřičná) mnohem lépe než bakterie. Výsledným produktem je houba, oxid uhličitý a voda. Větším problémem jsou... celý příspěvek > |  | Růže ze semen?, 11.12.2014 Když množíte řízky (vegetativně), tak vám vyroste identická rostlina. Když množíte semeny (pohlavně), tak vám vyroste nová rostlina, která bude více či méně podobná matce a otci (jako u lidí). Potom záleží na tom, čemu říkáte ušlechtilá růže.
Ta... celý příspěvek > |  | Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 2.12.2014 Nebo separační toaletu. Dva v jednom. |  | Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 24.9.2014 Není cílem patogeny úplně zlikvidovat (aspoň ne ty, které člověka přímo neohrožují na životě) a pravděpodobně to ani není možné. Lepší by bylo dosáhnout určité rovnováhy, kdy bude ta část úrody, která padne za oběť patogenům, zanedbatelná nebo aspoň... celý příspěvek > |  | Skladování brambor, 8.8.2014  Další. |  |
|  | Skladování brambor, 8.8.2014  Doporučil bych knihu Root cellaring od Mike and Nancy Bubel. Je tam spousta nápadů, jak uskladňovat zeleninu. Přikládám pár obrázků. |  | Proti krtkům, 22.7.2014 Taky zabije bakterie, houby, prvoky, hlísty a další mikrorganismy, které dávají půdě úrodnost a strukturu. |  | Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 1.7.2014 Za to Vás bude ptactvo milovat.
Aspoň nějaké pozitivum. Dalším pozitivem by mohlo být to, že většina ptáků, kteří se v létě a na podzim živí plody rostlin, tak se na jaře živí hmyzem. Takže by mohli regulovat výskyt škůdců. Aspoň teoreticky.... celý příspěvek > |  | Insekticid Mospilan, 17.6.2014 ...a jaký má vliv na půdní organizmy...
Autoři, kladoucí důraz na půdní život, nedoporučují používat insekticidy, protože mikroorganismům škodí (=zabíjejí je). V nutném případě po použití insekticidu aplikovat něco na podporu mikrorganismů (např.... celý příspěvek > |  | Věčné téma - stromy a sousedi, 26.5.2014 Podíval bych se také na § 1017.
(1) Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvod, může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků, a vysadil-li je nebo nechal-li je vzrůst, aby je odstranil. Nestanoví-li... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|