|
Příspěvky uživatele - 221.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Trnkovica (trnka obecna), 14.12.2015 ja netvrdím, že je to to najlepšie. Nemal som nikoho, kto by mi to poradil.Po prvej zoctovatenej kadi som si kúpil zopár knižiek a hlavne jednu od pána Jaroslava Balaštíka a tam som sa dočítal o kvasných zátkach, podľa mňa je to pre mňa ľahšia cesta... celý příspěvek > |  | Trnkovica (trnka obecna), 14.12.2015 Dobrý večer, ja používam sudy 120 L, šrubovacie i jednoduché bez závitu, ale vždy s kvasnou zátkou. Tiež som sa stretával s netesnosťou medzi vekom a telom. Kúpilk som si v obchode s obalovým materiálom cca 10 cm širokú strečku a s touto urobím asi... celý příspěvek > |  |
|  | Mišpule, 19.10.2015 Minulý rok som sa dostal k asi 60 kg mišpúl.S vodou a cca 18 L jablkového moštu mi vyšlo 100 l kvasu.Doplnil som tam 6kg cukru, kyselinu vínnu, kvasinky, živnú soľ. Kvasilo to pod kvasnou zátkou. Ak máte lepší recept, tak ho pridajte. Tento rok, ak... celý příspěvek > |  | Degustačná zrelosť, 2.6.2014 Zdravím, sice trocha neskoro ale predsa.
Fuji je zaujímavá odroda tým, že výhonky vypadajú ako napadnuté múčnatkou.(Aspoň u nás)
Takže aby som len nekecal...
Topaz (Rubín x Vanda)- dužina je krémová, pevná, dosť štavnatá. Chuť skôr taká... celý příspěvek > |  | Chrastavitosť?, 28.5.2014 Je možné že by boli poškodené len 2 plody a ostatné nie?
min/max teplomer mám vo vtáčej budke 2m ďalej.. A napokon marhuli nieje nič.
|  | Chrastavitosť?, 28.5.2014 Mrazy to nebudú, najnižšia teplota za tento mesiac bola 7°C (v noci).
|  | Chrastavitosť?, 28.5.2014  Zdravím pánové,
dnes som kontroloval ako sú na tom plody broskyní. Túto chorobu som našiel na Flamingu. Pripisujem to daždom, ktoré sú u nás chlebom každodenným.
Prosím vás o určenie a aký postek vám na to najlepšie zaberá.
S pozdravom... celý příspěvek > |  | Jabloně co s nimi?, 26.5.2014 Určite nechať, poprípade postriekať po opade listov kuprikolom... Bohužial neviem v akej koncentácii. |  | Jakou broskvoň?, 26.5.2014 No tak na jaro by to bolo asi rovnako, ale teraz, neviem či sa Vám ujme voľnokorenný, ak chcete mať istotu, tak vzhľadom na vegetáciu odporúčam kontajner. U toho voľnok. by vám ho museli vytrhnúť zo zeme a to je rizikové a potom transport, ako... celý příspěvek > |  | Jakou broskvoň?, 26.5.2014 Ano, výpestky s voľným koreňovým balom sú lacnejšie ako kontajnerové. V kontajnere máte vačšiu pavdepodobnosť ujatia ako u voľnokoreňových a hlavne v čase už dosť rozbehnutej vegetácie. Obecne platí, čím mohutnejší koreňový bal tým je sadenica... celý příspěvek > |  |
|  | Zhnědnutí plodů na broskvoni, 25.5.2014 A opadávaju alebo ostávajú na strome? Polievate ich? Sú mäkké alebo klasicky tvrdé? |  | Očkování nebo roubovaní lze nyní?, 22.5.2014 Takže idem podľa mojích skúseností:
Halehaven(J.H. Hale x South Haven) v teplých rokoch výborná, nezamenitelná chuť, ide dobre od kôstky.
Harbrite (Redskin x South Haven) dozrieva dva dni pred RH, ide od kôstky, chuť taká zaujímavá,... celý příspěvek > |  | Očkování nebo roubovaní lze nyní?, 22.5.2014 Zdravím, neuviedli ste či by mala byť odroda skoršia alebo neskoršia oproti RH. V akých tepelných podmienkách máte zahradu? Chceli by ste odrodu na konzum alebo spracovanie (oddelitelnosť od kôstky).
Alebo chcete to isté ako RH, ale s lepšou... celý příspěvek > |  | Aké odrody?, 19.5.2014 Mal by som ešte jednu otázku. Kde by sa tu v mojom okolí dala zohnať vačšina vami odporúčaných odrôd?
Jakub |  | Aké odrody?, 19.5.2014 P. Vysloužile, keďže mi už moc miesta neostalo tak si môžem dovoliť len ŠV o podpníku uvažujem, ale asi by bol najlepší M26.
P.Polehlo, ďakujem za odrody, cením si toho, že ste mi napísali odrody tých lahúdkových jabľk.
P. Stano- GD mám je to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|