Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jablko prince Albrechta, 20.2.2012
Myslím, že u nás se mu říká Albrechtovo. Je to v minulosti hojně pěstovaná odrůda, sám ji mám na zahradě. Předností je velikost a vzhled žíhaných plošších plodů, malé nároky na prostředí a teplo, v optimální zralosti vcelku dobrá... celý příspěvek >
Prosba o určení odrůdy, 20.2.2012
Není to určitě Bancroft, ten mám. Typické jsou pro něj žebra  (viz nejbližší plod na obrázku) a úplně uzavřený kalich. Jablka na obrázku jsou něco ještě staršího
Opylení, 20.2.2012
Osobně si myslím, že stačí, ale na stoipro to njevím. Je běžné že mutace odrůdy se vtájemně opylují. Pozná se to při první úrodě.    Sto metrů na opylení třešně není mnoho.
Podnože slivoní Břeclavsko - Hodonínsko, 17.2.2012
Se zelenou renklódou jako podnoží nemám příliš zkušenosti. St. Julien považuji pro Vaše podmínky (nejedná-li se o přiliš suchou a kamenitou půdu) za lepší než myrobalán. Na Břeclavsku nepochybně porostou slivoně i na renklódě, otázkou je, nebudou-li... celý příspěvek >
Vretenovité zákrsky, 17.2.2012
Pan Vítek neporovnával kotlovitou korunu s vřetenem, nýbrž se zákrskem na MM 106. A tam, dle mého, je pro sečení trávy skoro jedno, jestli má stromek terminál nebo ne. P. Vítek neříká nic rezolutního,   jenom píše, že by... celý příspěvek >
Popel z papíru do kompostu?, 17.2.2012
Myslím, že v dnešní době nemáte pravdu.
Kolik cukru má být v kvasu při pálení, 17.2.2012
Otázkou je, jestli Vám dobře měří cukroměr. Pokud mají hrušky stále ještě 8-10% cukru, pak jsou z větší části nezkvašené a musejí mít chuť zřetelně sladkou. Není-li hruškový kvas na chuť sladký, pak bych neotálel a nechal vypálit.
Renety, 17.2.2012
Velký strom Berlepschovy renety měl tchán v Uherském Hradišti, jinde jsem ji nechutnal. Chuť byla výborná, směle konkurovala vedle stojícímu Jonathanu. Dobrá b yla i dlouhá skladovatelnost.  Vadil mi nenápadný vzhled a špinavě žlutá barva plodů.... celý příspěvek >
Prosba o určení odrůdy, 17.2.2012
Albrechtova mám celý strom, ten to není, plody jsou víc žíhané. Pravda, má taky otevřený kalich. ale ten je víc zapadlý. Albrechtovo je podzimní jablko. Jeho chuť v ideální zralosti není vůbec špatná.     Název odrůdy, co je na... celý příspěvek >
Co se starou zeminou z květináče, 15.2.2012
Zeminu z květináčů dávám jako většina jiných na kompost nebo na záhonek.    Myslím, že po roce pěstování rajčat a bylinek je zemina vcelku čerstvá a jistě půjde po obohacení použít na podobné pěstování (pro změnu jiných rostlin). Zeminu z... celý příspěvek >
Co se starou zeminou z květináče, 15.2.2012
Zemninu z květináčů dávám jako většina jiných na kompost nebo na záhonek.    Myslím, že po roce pěstování rajčat a bylinek je zemina vcelku čerstvá a jistě půjde po obohacení použít na podobné pěstování (pro změnu jiných rostlin). Zeminu... celý příspěvek >
Dusíkaté vápno na jaře nebo na podzim?, 15.2.2012
Nevím přesně, jak reaguje s hnojem zrovna dusíkaté vápno, ale bněžné vápno se s hnojem kombinovat nemá, protože vytěsní vázaný dusík z hnoje a ten odejde ve formě amoniaku. Takže s hnojem, ani granulovaným,  bych ho asi... celý příspěvek >
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 15.2.2012
Vlákno bylo založeno v dobré vůli, že se diskutéři vyjádří, co jim chutná. Já jsem si od něj sliboval, že někdo upozorní na zapomenutou odrůdu výjimečné chuti. Místy to opět sklouzává k osobním invektivám ve stylu diskuze o motorových... celý příspěvek >
Stříhání stromů - lepší jaro nebo podzim?, 14.2.2012
Zkuste dva roky neřezat vůbec, případně přeseknout rýčem pár kořenů. Když se jabloň rozplodí, upravíte zahuštěnou korunku průklestem.
Prosba o určení odrůdy, 14.2.2012
To jablko je mi velmi povědomé, jeho chuť - při přezrávámí nepříliš příjemnou - si pamatuju. Ale Sudetka to není, tu mám na zahradě.   Ty placaté plody bez žeber a s chybějící kališní jamkou jsou dost typické. Ale vzpomenout si nedokážu.
Další diskuze:  256257258259  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika