|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Stříhání stromků, 19.3.2012 Dobrý den, prosím o radu. Včera jsem zasadila 2 broskvoně, nektarinku a meruňku, které mi přišly od zásilkové firmy. Mám je už teď ostříhat, i když budou v noci mrazíky nebo ještě počkat? Případně po ostříhání třeba obalit bílou netkanou textilií?... celý příspěvek > | | Žlutá švestka - kde ji sehnat?, 19.3.2012 Belamiry jsou o něco větší než Nancyská a taky trochu oválnější. Plodnost je vysoká a podle chuti bych hádal, že na kvas bude dobrá. Zajímala by mě jiná křížená Mirabelka - Miragrande. Podle názvu snad ještě větší...
| |
| | Redukce koruny meruňky, 16.3.2012 Začal bych v době květu a zamazal všechny rány s výjimkou zastřižených jednoročních výhonů. | | Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 16.3.2012 Já jim ještě při přesazení zaštípnu velmi dlouhý střední kořínek a nadzemní část za 2. pravým listem. | | Neznámá odrůda meruňky, prosím poraďte, 16.3.2012 Nevím, jak velké u Vás kupujete pomeranče, ale neznám nikoho, kdo by popsal meruňky velké 10 cm v průměru. | | Poraďte vhodnou odrůdu, 14.3.2012 Pokud nejste v opravdu dobré lokalitě, tak Wiliamsova ani na semenáči netvoří velké koruny | | Malé zahradní nůžky, 13.3.2012 Nevím, co myslíte opbostrannou čepelí. Čím se liší od ostatních dvousečných nůžek?
Ona je to možná vzpomínka a tradice. Takové Bahco PG-10 jso o polovinu levnější, lehčí a stříhají o 5mm silnější větve.
Fiskars... celý příspěvek > | | Jak udělat kulatý otvor do textílie?, 13.3.2012 Nestačilo by přitisknout dva kovové kroužky nebo dvě velké matice proti sobě a tkaninu čistě oříznout po vnitřním obvodu - třeba tou trafopájkou?
Nebo nabrousit vodovodní trubku a tkaninu vyseknout na dřevěné podložce. | | Malé zahradní nůžky, 13.3.2012 Zahradní nůžky mě docela zajímají, takže jich mám za ty roky několik desítek. Profi nástroje Bahco, Felco, Loeve jsou dobré, ale pro amatéra mi přijde oproti jiným rozdíl v ceně vyšší než rozdíl v kvalitě.
Co... celý příspěvek > | | Melrose a Gloster, 12.3.2012 Ochutnyl jsem ty plody z obrázků nahoře, řekl bych, že jsou o něcdo lepší než v minulých letech - asi ten teplý podzim. Ale žádná sláva to není. I Melrose jsou letos lepší než jindy.
Kvalitu jablek poznám podle toho, jak rychle zmizly... celý příspěvek > | |
| | Odvodnění skleníku, 11.3.2012 Úplně mi není jasné, jak jste tu strouhu na odvod vody vyrobili, a kam ta hadice pokračuje. Soudím, že je-li skleník (do kterého samosebou neprší) zalit za dešťů vodou, tak se tam ta voda dostala z okolí, tedy prosákla základy skleníku. Takovou vodu,... celý příspěvek > | | Vrtáky Allround-Bohrer, 11.3.2012 Možná jsem chytlavý...
Ale když se někdo ptá na osobní zkušenost s vrtákem (tedy jako laik) a současně ho (jako) zajímá, jakou technologií jsou vrtáky upravovány, tak je z příspěvku cítit na sto honů, že to autor dobře ví, jen by rád,... celý příspěvek > | | Prodej sadby brambor, 11.3.2012 V bramborách se moc nevyznám. Uměl by někdo poradit vhodné odrůdy na uskladnění co nejodolnější proti plísni bramborové? | | Archivace ovocných vín, 11.3.2012 Co si pamatuju, špatně se archivují vína stolní sušší. Lépe pak vína sladká, dezertní s větším množstrvím alkoholu. Pokud během skladování nějaké procento cukru a lihu ztratí, není to, na rozdíl od stolních, na závadu.
Myslím si, že... celý příspěvek > | | Pěchovat nebo nepěchovat jablečnou drt na kvas? Zvrhnutí kvasu, 11.3.2012 Většina monografií i doporučení na stránkách pálenic skutečně o pěchování drti nic konkrétního nepíše. Já osobně jablečnou drť nepěchuji a nepovažuji to za nutné. Důležitější je, dle mého, podrcené dobře zralé, sladké ovoce, bez... celý příspěvek > | |
|
|
|
|