Neznámá odrůda meruňky, prosím poraďte

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
16.3.2012 10:36

Nevím, jak velké u Vás kupujete pomeranče, ale neznám nikoho, kdo by popsal meruňky velké 10 cm v průměru.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 96.5 (?), 16.3.2012 10:09, zobrazeno: 3160x

Dobrý den, rád bych Vás požádal o pomoc. Asi před 4lety jsem na jedné výstavě zakoupil meruňku. Již sadbový stromek měl krasný, pevný kmínek cca 1,5metru a opravdu pěkný základ koruny. Vysadil jsem na jaře a pak provedl jen drobný výchovný řez. Již následující rok stromek velmi zmohutněl a byl bohatě obsypán květy a většina byla opylena, tak jsem po odkvětu nechal několik plodů na zkoušku cca 10kusů a zbytek vyštípal. K velkému údivu mne i sousedů na stomku dozrály nádherné plody velké jako pomeranče vybarvené sytě oranžově s karmínově červeným probarvením. Když píši velké, myslím tím opravdu velké, v porovnání například s Pavlovickou přímo obrovské. Nikdy jsem nic takového neviděl a každý kdo šel okolo zahrady zíral na ten "pomerančovník" s listy meruňky. Největší šok přišel s ochutnávkou. Plody šly snadno oddělit od větší pecky a byly neuvěřitelně šťavnaté, pocitově jako kdyby jste se spíš zakousli do broskve než meruňky, sladká šťáva z nich přímo tekla, ale ta chuť byla dokonale meruňková, chuťově nebyl žádný náznak broskve... Nikdo v našem okolí nic takového ještě nejedl. Bohožel jsem nešťastnou náhodou na podzim o stomek přišel a zapoměl jméno odrůdy. Nikde neměl poznamenáno. Lístek od sazenice jsem nenašel a já hlupák si neudělal ani fotku :-( Po letech marně hledám tuto odrůdu. Prosím, pokud jste se s něčím podobným setkali poraďte mi... děkuji Honza

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 16.3.2012 10:36

Nevím, jak velké u Vás kupujete pomeranče, ale neznám nikoho, kdo by popsal meruňky velké 10 cm v průměru.

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 16.3.2012 11:03

Dovoluji si tvrdit, že kdyby takováto odrůda existovala, nic jiného by se nepěstovalo. Jakým způsobem jste o ni přišel?

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 16.3.2012 12:14

Zkuste se kontaktovat s organizátory té výstavy, kde jste tenkrát stromek koupil - třeba vás přivedou na stopu tehdejšího prodejce.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz