Dobrý den, rád bych Vás požádal o pomoc. Asi před 4lety jsem na jedné výstavě zakoupil meruňku. Již sadbový stromek měl krasný, pevný kmínek cca 1,5metru a opravdu pěkný základ koruny. Vysadil jsem na jaře a pak provedl jen drobný výchovný řez. Již následující rok stromek velmi zmohutněl a byl bohatě obsypán květy a většina byla opylena, tak jsem po odkvětu nechal několik plodů na zkoušku cca 10kusů a zbytek vyštípal. K velkému údivu mne i sousedů na stomku dozrály nádherné plody velké jako pomeranče vybarvené sytě oranžově s karmínově červeným probarvením. Když píši velké, myslím tím opravdu velké, v porovnání například s Pavlovickou přímo obrovské. Nikdy jsem nic takového neviděl a každý kdo šel okolo zahrady zíral na ten "pomerančovník" s listy meruňky. Největší šok přišel s ochutnávkou. Plody šly snadno oddělit od větší pecky a byly neuvěřitelně šťavnaté, pocitově jako kdyby jste se spíš zakousli do broskve než meruňky, sladká šťáva z nich přímo tekla, ale ta chuť byla dokonale meruňková, chuťově nebyl žádný náznak broskve... Nikdo v našem okolí nic takového ještě nejedl. Bohožel jsem nešťastnou náhodou na podzim o stomek přišel a zapoměl jméno odrůdy. Nikde neměl poznamenáno. Lístek od sazenice jsem nenašel a já hlupák si neudělal ani fotku :-( Po letech marně hledám tuto odrůdu. Prosím, pokud jste se s něčím podobným setkali poraďte mi... děkuji Honza