Archivace ovocných vín

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
11.3.2012 13:16

Co si pamatuju, špatně se archivují vína stolní sušší. Lépe pak vína sladká, dezertní s větším množstrvím alkoholu. Pokud během skladování nějaké procento cukru a lihu ztratí, není to, na rozdíl od stolních, na závadu.
   Myslím si, že hnědnutí je způsobeno spíš oxidací či jinou nemocí vína a není charakteristické jen pro některé druhy vín, může potkat i vína bílá.
   Je pravda, že delším ležením se ovocná vína dokáží zbavit některých nepříjemných příchutí z ovoce (po dřevě, po trávě, po tříslovině).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.197 (?), 11.3.2012 9:02, zobrazeno: 8701x

Zajímají mě zkušenosti návštěvníků fóra s trvanlivostí ovocných vín. Mám zkušenost, že z červených vín jako je višňové, rybízové, bezinkové vypadávají snad třísloviny, které se usazují na dně láhví a vína ztrácejí jiskru, postupně hnědnou. Světlá vína, šípkové, nebo jablečné se nechají "archivovat" déle bez ztráty charakteru. Je to můj subjektivní pocit, který nemohl být lépe ověřen z důvodu uloženého množství a jeho spotřeby.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 11.3.2012 13:16

Co si pamatuju, špatně se archivují vína stolní sušší. Lépe pak vína sladká, dezertní s větším množstrvím alkoholu. Pokud během skladování nějaké procento cukru a lihu ztratí, není to, na rozdíl od stolních, na závadu.
   Myslím si, že hnědnutí je způsobeno spíš oxidací či jinou nemocí vína a není charakteristické jen pro některé druhy vín, může potkat i vína bílá.
   Je pravda, že delším ležením se ovocná vína dokáží zbavit některých nepříjemných příchutí z ovoce (po dřevě, po trávě, po tříslovině).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz